Vier punten mee naar Mariahout

Mariahout - Flamingo’s 1 speelde zondag 5 maart een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie. In Westerhoven werd er gespeeld tegen Rietvogels 1.

Rietvogels startte feller aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stonden ze al 2-0 voor. Hierna scoorde Fieke van den Heuvel meteen een doorloopbal, maar ook Rietvogels scoorde opnieuw. Zij wisten zelfs hun voorsprong uit te bouwen naar 5-1. Gelukkig wist Flamingo’s dit wel enigszins recht te trekken, eerst scoorde Neeltje Berkvens van afstand, daarna Merle Willems via een korte kans en tot slot Ada Kornuijt met een strafworp. Hierna scoorde Rietvogels een strafworp en daarna was het Fieke van den Heuvel die een vrije worp wist te benutten. De tegenpartij scoorde opnieuw, maar Flamingo’s wist bij te blijven doordat Ada Kornuijt een strafworp binnen legde. Vlak voor het einde van de eerste helft wisten beide ploegen nog een keer te scoren, eerst scoorde Rietvogels en daarna Merle Willems namens Flamingo’s. De ruststand was 8-7.

In de tweede helft was het opnieuw Rietvogels die als eerste scoorde. Hierna wist Ada Kornuijt twee keer achter elkaar te scoren en zo wist ze Flamingo’s weer op gelijke hoogte te zetten. Flamingo’s zat in een goede flow en daardoor wist kort daarna Neeltje Berkvens te scoren van afstand. De aanval daarna scoorde Noa Vereijken een korte kans. Zo stond Flamingo’s ineens met twee punten verschil voor. Helaas scoorde Rietvogels een strafworp, maar het goede verdedigende werk van Flamingo’s zorgde ervoor de ze niet meer dichterbij kwamen. Sanne Scheepers scoorde een korte kans, Fieke van den Heuvel een doorloopbal en Neeltje Berkvens sloot de reeks af met een strafworp. Zo was het verschil vier punten. Euro Girls/Rietvogels scoorde nog twee keer, het laatste doelpunt kwam uit handen van Merle Willems, die scoorde een strafworp. Flamingo’s nam met een eindstand van 12-15 de punten mee naar Mariahout.

Zondag 12 maart speelt Flamingo’s om 12.45 uur tegen Oxalis 1, de wedstrijd wordt gespeeld in De Klumper in Lieshout.