Afbeelding

Succesvolle 7e Editie ‘Schieten Tegen Kanker’

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op de banen van Handboog Vereniging Strijd in Vrede werd op 25 februari na drie jaar (i.v.m. corona) voor de 7e keer het evenement Schieten Tegen Kanker gehouden. Tijdens het evenement word er geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Alp d’HuZes via Team Gimmert Goes Alp d’Huzes.

De schutters schoten op een afstand van 18 meter en werden gekoppeld aan elkaar middels een vooraf opgegeven gemiddelde score, waarna de hoogste met de laagste schutter werd gekoppeld. In totaal deden er 106 schutters mee uit binnen- en buitenland (België en Duitsland). Vanuit Lichtenvoorde kwam men zelfs met een bus! De dag werd verdeeld in een middag- en avondsessie waarbij er middels inschrijfgeld, loten voor een tweetal loterijen, deel van de bar omzet, deel van diner omzet en extra giften geld werd ingezameld. Aansluitend kon er nog geschoten worden op een Stalen Eenhoorn waarbij 30 schutters een poging deden door een gat te schieten wat per ronde (als je er doorheen schoot) verkleind werd. Uiteraard kon hier tegen een kleine vergoeding op worden ingeschreven.

Ook werd er een cheque overhandigd van €650 die werd opgehaald door twee schutters uit Lichtenvoorde die in 2019 een aanval hadden gedaan op de ‘Guines Book of World Records’, waarbij zij tevens voor dit evenement geld hadden ingezameld. Tijdens de dag was er ook een livestream die goed werd bekeken en waarbij via een QR-code ook geld kon worden gedoneerd. In totaal is er een geweldig bedrag voor €5200 opgehaald voor Team Gimmert Goes Alp d’Huzes. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.