Afbeelding
Foto:

Dorpsplatform bespreekt subsidiebeleid van 2022

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het maandelijks overleg van het bestuur van het Dorpsplatform vond afgelopen maandagavond weer plaats. Aan de hand van een volle agenda werden een aantal belangrijke zaken besproken, waaronder het overzicht van de verstrekte leefbaarheidssubsidies in het afgelopen jaar. 

Dit in het kader van de verantwoording van het gevoerde financiële beleid. De kascommissie deed verslag van zijn bevindingen en stelde de vergadering voor de penningmeester decharge te verlenen. Deze gaf daarna in een toelichting onder andere uitleg over de verleende subsidies in het afgelopen jaar. Daaruit bleek onder andere dat er voldaan is aan de opdracht van de gemeente om de leefbaarheid in het dorp te bevorderen door het verstrekken van subsidies om organisaties, verenigingen en ook particulieren te helpen bij het organiseren van activiteiten voor de inwoners van het dorp. Iets wat ook bevestigd werd door een binnengekomen brief van de gemeente die instemde met het gevoerde financiële subsidiebeleid in het afgelopen jaar. 

De penningmeester wist ook te melden dat er door verenigingen, organisaties of particulieren steeds beter de weg gevonden wordt om voor een financiële ondersteuning in aanmerking te komen. Maar dat kan nog beter. Men moet niet schromen om een aanvraag voor ondersteuning in te dienen. Meer informatie vind je op de website van het Dorpsplatform (www.dorpsplatform aarlerixtel.nl).

Verder werd de tekening van het nieuwe kerkplein besproken en toegelicht door een van de verkeersexperts. Een ander belangrijk punt was het vernieuwde huishoudelijk reglement dat ter bespreking en besluitvorming voorlag. Na goed voorbereidend werk werd het stuk, vergezeld van het nieuwe rooster van aftreden, vastgesteld en hopen we hiermee geruime tijd vooruit te kunnen. In het kader van nieuws uit de werkgroepen werd nog teruggekomen op de zorgen over jeugd die al op jonge leeftijd in aanraking komt met drugs. De dorpsondersteuner heeft onmiddellijk contact opgenomen en hiervoor verschillende stappen naar professionele hulp gezet. Ook werd nog even stilgestaan bij de voorbereidingen voor de raadsvisitatie op 11 april. 

Zo was het toch een boeiende avond, waarbij allerlei zorgen over het dorp besproken werden. En denkt u nu, dat is misschien wel iets voor mij, kom dan gerust eens luisteren op de eerste maandagavond van de maand. U bent van harte welkom, nadat u zich even aanmeldt. Zie voor verdere informatie: www.dorpsplatform aarlerixtel.nl.