Afbeelding

Meer Bewegen Voor Ouderen

Algemeen

Aarle-Rixtel - MBVO staat voor ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’. Op maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur is er een MBVO-actief in de Dreef in Aarle-Rixtel.

De MBVO-les wordt onder begeleiding van een buurtsportcoach van Laarbeek Actief gegeven. Een groepje bestaat uit 9 á 10 deelnemers. Er wordt altijd gestart met de warming-up op muziek. De meeste oefeningen die worden gedaan zijn op de stoel, zoals: oefeningen voor de schouders, armen, buikspieren, rug. Maar natuurlijk ook oefeningen staand zoals, balans oefeningen, steps, oefeningen met een hoepel, boksen. Daarnaast wordt er ook een tussen-spelactiviteit gegeven. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld: ring-hockey, badminton, tennis, stuiteren met een bal (alleen of met elkaar) etc. Na de tussenactiviteit is er nog de cooling-down, staand.. Om de 2 á 3 maanden gaat de hele groep in de kantine van de Dreef gezellig koffiedrinken. Zo leren de deelnemers elkaar nog beter kennen en het is goed voor de sociale contacten.

Vind jij dit nou ook leuk? En spreekt dit jou heel erg aan? Mail dan naar: LCL.jolijnverploegen@gmail.com en kom een keer langs op maandag middag van 13:30-14:30 uur om een keer mee te komen doen. Naast de MBVO heeft Aarle-Rixtel een mooie beweegtuin bij Zonnetij. Lekker bewegen in de buitenlucht! De beweegtuin wordt begeleid door Laarbeek Actief. Kom een keer langs en doe mee. Van 10.00 tot 11.00 uur.