Afbeelding
Foto:

Carnaval 2023 in het Heidurp

Mariahout - En dan was het, na 105 dagen, ineens alweer dinsdagavond. Carnavalsseizoen 2022/2023 zit erop. Wat was dit fantastisch om mee te mogen maken, een tijd om nooit, maar dan ook echt nooit meer te vergeten!

Vrijdag begonnen we met het kindercarnaval op de basisschool. Even alle klassen langs waar ze allemaal lekker carnaval aan het vieren waren. Vervolgens gingen alle groepen de straat op voor de kinderoptocht, wat hebben ze allemaal hun best gedaan om er iets moois van te maken!

Zaterdagochtend, de carnavalsmis met de Raopers, dit jaar in de kerk van ’t Heidurp. Vervolgens in de middag naar Aarle-Rixtel, voor de sleuteloverdracht welke de burgemeester op een ludieke wijze aan ons overhandigde. Na deze leuke middag gingen we gelijk door naar De Oranjebar in Mariahout en voor we het wisten zat de eerste mooie avond er al weer op.

En dan de zondag, welke in het teken staat van de optocht! Wat een eer om te aanschouwen wat iedereen voor je heeft bedacht en gemaakt, we hebben een geweldige optocht mogen zien! De avond wordt gestart met de spannende prijsuitreiking en aansluitend wederom bal. Weer een dag om niet te vergeten!

Maandagochtend, brunchen met de prins. Ook worden er deze ochtend de jubilarissen en de Kneuter van het jaar bekend gemaakt. Aansluitend starten we de kindermiddag welke in elkaar is gezet door een paar Mariahoutse dames, super gedaan! Een langere pauze voor de club, dat betekent een kijkje nemen op het sportpark waar de vriendengroepen met opleggers zijn verzameld om na de optocht nog even een afterparty te vieren. Wat fantastisch om te zien hoe hier een paar honderd jongeren bij elkaar komen om op hun manier carnaval te vieren. Door naar de avond. De maandagavondcommissie heeft een mooi programma in elkaar gedraaid, maar wanneer blijkt dat de tent in rap tempo vol begint te lopen, wordt er beslist om de activiteit te staken en 'gas erop' te geven. De dj’s ‘Fijnproevers Live’ hebben de avond gemaakt hoor, wat een feest! Sowieso iedereen dinsdagochtend koppeeng!

En dan alweer de laatste dag, even ontbijten met de carnavalsclub en in de middag wederom een leuke kindermiddag met als thema ‘We want more’. Vervolgens werden de jeugdhoogheden en jeugdraad afgevoerd, want ook voor hen zat het er helaas op. Wij gingen onze laatste avond tegemoet, de laatste polonaises, de laatste bierkes en nog een keer alle verhalen van de afgelopen dagen. Samen afscheid nemen van de carnaval en van elkaar. En van deze bijzondere en geweldige periode!

Trots, om de prins en adjudanten te mogen zijn geweest van ons mooie Heidurp! En iedereen nogmaals bedankt voor de toevoeging op wat voor manier dan ook, om ons deze tijd zo onvergetelijk te hebben laten beleven!

Prins Djim, Adjudant Vinnie, Adjudant Tom