Tijn van Hout helpt koppend de ELI-defensie. Lars Teuben, Youri Arts en Ruben van Hoof kijken toe.

ELI wint in blessuretijd

Lieshout - ELI boekte een al met al verdiende overwinning op Rood Wit ’62 door een doelpunt laat in blessuretijd van Niels den Bol.

In de eerste helft hadden de blauwwitten wel een licht veldoverwicht, maar het wist niet of nauwelijks kansen te creëren. Alleen Tijn van Hout was enige keren dichtbij een doelkansje. De thuisclub, die boven ELI op de ranglijst stond en vorige week koploper HVV had verslagen, was veel doelgerichter. In de 21e minuut was het spits Merkx, die oog in oog kwam met Erik Swinkels, maar de ELI-goalie blokkeerde de bal. In de 33e minuut was hij echter kansloos om de 1-0 van Poesen te voorkomen. Even later had ELI niet over geluk te klagen, dat een lobbal over de uitgelopen doelman Swinkels op het ELI-doel belandde.

Na de theepauze toonde de ploeg van trainer Jeroen Vermaas karakter door volop op zoek te gaan naar doelpunten. Wil ELI namelijk nog een rol spelen in de top, dan was winst in feite noodzakelijk. De ploeg kon nu wel gevaarlijk worden; met name over de linkerflank zorgden Jeremy Raaijmakers en Aaron Hurkx voor doelgevaar. In de 57e minuut leek de gelijkmaker te vallen, maar Niels den Bol zag zijn snoeiharde schot na een combinatie met Teun van den Boom via onderkant lat weer het veld in springen. Hierna was met name Jeremy Raaijmakers heel dreigend, maar de Rood Wit doelman wist nog een treffer te voorkomen. Tot de 70e minuut. Toen was het dezelfde Raaijmakers, die zijn inzet met enig geluk over de doelman in de verre hoek zag verdwijnen, 1-1. Hierna behield ELI een overwicht, was conditioneel sterker, maar moest oppassen op snelle counters. Zo voorkwam Erik Swinkels een doelpunt van Merkx na een foutje achterin de ELI-defensie en voorkwam Roel van Mook, staande op de doellijn een treffer. In de 94e minuut kreeg ELI toch loon naar werken. Het was Niels den Bol, die een voorzet van Raaijmakers –na een scrimmage- in de touwen schoot, 1-2 en daarmee voor 3 belangrijke punten zorgde.

Zondag ontvangt ELI buurgenoot ASV’33, dat op knappe wijze koploper HVV wist te bedwingen. Hierdoor is de titelstrijd weer helemaal open.