Afbeelding

Regenachtige NLdoet in Mariahoutse bossen

Algemeen

Mariahout - Voor de ZOD-werkgroep ‘Natuur & Recreatie’ vond op vrijdag 10 maart de jaarlijkse klusjesdag van NLdoet plaats. Een tiental vrijwilligers trotseerde de regen om de bospaden van het wandelroutenetwerk in Mariahout weer optimaal te maken.

Om 9.30 uur leek alles nog droog en hoopgevend en daarom trokken twee werkploegen naar de routes in de buurt van de vennen. Daar werden gaten weggewerkt, routepalen bijgezet en vervangen, eikels en dennenappels weggeharkt en waar nodig was de graskanten bijgewerkt. Drijfnat kwam men voor de lunch terug in het Buurthuis om vervolgens in de middag de noordoost zijde van de bossen te optimaliseren. De vennenroute, waarvan een deel ook bestemd is voor minder mobiele wandelaars en (groot)ouders met kinderwagens, en de ommetjes Oost en West zijn voor een deel weer in een betere staat gebracht.

Met extra hulp van een LEV-medewerkster, die zich spontaan aangeboden had, konden vele klussen in de natuur geklaard worden. Echter het schilderen van routebordenframes zal, vanwege de regen, op een later tijdstip moeten plaats vinden. De nieuw geplaatste folderbakken bevatten flyers met de zestien wandelroutes van het wandelroutenetwerk. Op een extra flyer kunt u de historische wandelroute ‘Mariahout Pioniersdorp’ met haar thema’s lezen; van harte aanbevolen in dit jaar dat Mariahout 90 jaar bestaat. Alle dank gaat uit naar de vrijwilligers die zich, ondanks de regen, voor Mariahoutse en Laarbeekse wandelaars hebben ingezet.