Dames 1 speelster Floor Welten benut een vrije worp in de gewonnen wedstrijd tegen Oirschot.

Dames Basketball Club Lieshout pakken belangrijke winst

Sport Sport Sport

Lieshout - Onder 14-1 van Basketball Club Lieshout speelde op zaterdag tegen BAL in Weert. De eerdere ontmoeting werd door Lieshout met ruime cijfers gewonnen, maar BAL beschikte nu over een complete selectie. Tot het einde liepen de scores gelijk op, waarbij BAL steeds wist te profiteren uit rebounds. In een chaotische slotfase kreeg Lieshout, met nog 7 seconden op de klok een score tegen, waardoor het verloor met 58-57.

Mannen Onder 16 ging op bezoek bij nummer één Akros in Boxmeer. Lieshout staat tweede en bij winst zouden beide teams gelijk komen te staan in de stand. Het was echter niet de dag van Lieshout. Akros had na het eerste kwart al een 20-10 voorsprong en liep kwart na kwart verder uit. Lieshout verloor met 76-35.

Dames 1 bracht een bezoek aan West Brabant Giants in Bergen op Zoom. In de vorige ontmoeting ging de winst naar Giants. Dames 1 had dus nog wat recht te zetten en dat gebeurde. Al in het eerste kwart hadden de dames een 20-55 voorsprong. In het tweede kwart wist Giants de schade te beperken. Maar Lieshout domineerde ook in het derde kwart: 43-91. De winst ging met 45-96 naar Lieshout.

Zondag nam Onder 14-2 het op tegen Vido in Veldhoven. Lieshout startte goed met een 6-17 voorsprong. Coach Jaap van den Broek besloot een nieuw aanvalsspel uit te proberen, maar dat was duidelijk nog onwennig voor het team. Toch kon Lieshout gaan rusten met een 18-27 voorsprong. In de tweede helft werd het vertrouwde spel gespeeld. Met fast breaks, waarbij Dirk Raaijmakers vaak vrij onder de basket kwam, werd het verschil uitgebouwd naar een 38-57 overwinning.

Mannen Onder 18 nam het in Hoensbroek op tegen het nog ongeslagen Tracks Parkstad. Lieshout miste point guard Sven Beckers en had moeite in de opbouw. De captain van het thuisteam was ‘on fire’ en zorgde er met 33 punten voor dat Lieshout een 67-36 verlies moest aanvaarden.

Vrouwen Onder 22 speelde tegen Den Dungk. Na een gelijk opgaand eerste kwart, leek Lieshout in het tweede kwart even de controle te verliezen. Den Dungk nam een 25-16 voorsprong, maar met een score reeks van Loth Kester werd het gat gedicht. Met een gelijke stand van 46-46 nam Lieshout in de laatste een voorsprong van zes punten, mede door een driepunter en enkele scores van Desi Aalders. Lieshout won met 60-66.