Afbeelding

Jeanne neemt afscheid van OBS De Driehoek

Onderwijs

Aarle-Rixtel – Jeanne van Hek neemt, na 24 jaar lesgeven aan groep 1/2, afscheid van openbare basisschool De Driehoek. Woensdag 29 maart is haar laatste werkdag op De Driehoek. Het team gaat er samen met ouders en kinderen een mooie dag van maken voor Jeanne. Wil je haar nog even gedag komen zeggen? Van 16.00 tot 17.00 uur staat er een afscheidsreceptie gepland op school. Je bent van harte welkom om langs te komen!

In 1999 begon Jeanne als kleuterjuf op De Driehoek. Ze heeft vele kinderen een veilige, warme en leerzame start op de basisschool gegeven. “Een goede start waarin kinderen zich op de eerste plaats prettig voelen in de klas is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind”, vertelt Jeanne. En niet alleen voor de kinderen. De afgelopen jaren zijn er ook veel ouders geweest waarvan het eerste kind naar school ging. “Een moment dat voor de ene ouder wat gemakkelijker verloopt dan voor de andere, een bijzonder moment is het altijd. Van de eerste schooldag maken we altijd een boekje. Daarin staat wat het kind gedaan heeft en er zitten foto’s in. Mooi om dat na schooltijd aan ouders en kind mee te geven. Het wordt altijd goed ontvangen en helpt bij het vertellen thuis over wat ze op school gedaan hebben.”

Ontwikkelingen
Jeanne heeft de afgelopen jaren actief deelgenomen aan verschillende onderwijsontwikkelingen. Één ding is gelukkig hetzelfde gebleven: “Jonge kinderen leren vanuit spel. Als leerkracht stimuleer ik dat en voeg ik daar leerzame onderdelen aan toe. Ik betrek kinderen actief en laat hen zoveel mogelijk zelf doen. Kinderen kunnen heel veel, als wij als volwassenen maar het geduld hebben om het hen te laten proberen. En fouten maken bestaat niet, dat is slechts een mooi leermoment voor wat je de volgende keer anders kunt doen.” Op de vraag wat Jeanne nooit meer zal vergeten van haar tijd op de Driehoek zegt ze: “We doen het echt samen: ouders, kinderen en school!”

Vertrek
Waarom dan toch dit vertrek? Jeanne is een paar jaar geleden naar Den Bosch verhuisd. “Tijdens de pandemie was de reistijd nog redelijk, veel mensen werkten thuis. Op dit moment zit ik enkele reis minimaal een uur in de auto. Dat kost me teveel tijd en energie.” Reden om op zoek te gaan naar een passende school dichter bij huis, Jeanne gaat werken op kindcentrum de Hoven, op de Grote Wielen in Rosmalen. Schoolleider Judith Verhoeven vertelt dat ze Jeanne ontzettend gaan missen: “Jeanne is een enthousiaste leerkracht, ze kijkt met een open mind naar vernieuwingen. Ze heeft veel kennis en ervaring over kleuterontwikkeling. Daarnaast werkt ze vanuit haar hart. Jeanne houdt van alle kinderen alsof het haar eigen kinderen zijn. Ze ziet het talent van elk kind.”