Afbeelding

George van Issum eerste bij seniorenrikcompetitie

Algemeen

Beek en Donk - George van Issum is met 395 punten als eerste geëindigd in de negende en tevens voorlaatste ronde van de seniorenrikcompetitie.

Zowel George van Issum als Antoon Nooijen boden een open misère met praatje en haalden beiden het bod. Zo’n bod levert de maximale score op van 225 punten. Met de punten van de rest van de spellen werden hierdoor George en Antoon in de einduitslag eerste en tweede met 395 en 315 punten. Opvallend verder was het hoogste aantal spellen, achttien, in de hele competitie waarbij alle slagen gehaald werden bij een rikbod.

Als derde, vierde en vijfde eindigden Henk Smits, Piet van Osterwijk en Peter Evers met respectievelijk 200, 180 en 150 punten. Door de hoge score van George van Issum is hij geklommen van de elfde naar de derde plaats. Antoon Nooijen en Paul de Hoon zijn eerste en tweede gebleven. Mia Smits is een plaats gezakt in de eindrangschikking. Haar man Henk staat op de vijfde plaats.

De tiende en laatste ronde van de rikcompetitie wordt op donderdag 23 maart om 14.00 uur gespeeld in het Ontmoetingscentrum.