Afbeelding
Foto:

Blijf fit tijdens de Dans Mix lessen voor 55-plussers

Op donderdag 9 maart heeft een aantal dames meegedaan aan de workshop Dansmix voor volwassenen vanaf 55 jaar door Dommel Dans. Tijdens deze lessen maakten zij kennis met verschillende dans- en beweegstijlen zoals Jazz Dance, Rock 'n' Roll, Aerobics en Showdans. De volgende les is gepland op 23 maart.

In de Rabozaal van het Ontmoetingscentrum ontving docente Cindy van Gorp een groepje energieke dames die hun dag al dansend wilden beginnen. Waar de een al jaren danservaring had en het dansen weer wilde oppakken, deed een ander mee om op een fijne en gezellige manier meer in beweging te zijn. Er werd begonnen met een warming up: armen, benen, voeten en de rug kwamen aan bod. Voor Cindy was dit meteen het moment om te zien wat iedere deelnemer kan en waar ze aandacht aan moet geven bij het uitleggen en aanleren van de danspassen. Na een aantal oefeningen waarbij ook de hersenen aan de slag mochten – denk aan dansen in verschillende richtingen en het bewegen van armen en benen tegelijk – was het dan uiteindelijk tijd voor echte choreografieën. Er werd twee aan twee gedanst op opzwepende muziek van Van Morrison. Geen stijldans dus, maar een mix tussen linedance en folklore met kleine pasjes en de handen vast. Dankzij de grote zaal had de groep ook voldoende ruimte om de afsluitende dans uit te voeren: op een Frans muziekje waanden de dames zich in een winkelstraat in Parijs. De sjaaltjes waar ze mee dansten, maakten het een vrolijk en kleurrijk geheel. Na een uur was het tijd voor een cooling down en om de dansles af te sluiten met een kopje thee in de foyer.

Dansen is een leuke en laagdrempelige manier om fit en gezond te blijven. Docente Cindy van Gorp is gediplomeerd balletdocent en docent MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen). Daarnaast heeft ze cursussen gevolgd om dansles te geven aan mensen met een fysieke of cognitieve beperking, maar ook met bijvoorbeeld Alzheimer of Parkinson. Vanuit de overtuiging dat dans bereikbaar moet zijn voor iedereen, organiseert zij deze en andere workshops (onder andere dansen met een beperking voor bewoners van ORO samen met Laarbeek Actief).

Wilt u ook al dansend aan uw conditie werken? Kom meedoen tijdens volgende de kennismakingsworkshop op 23 maart om 10:00 in het ontmoetingscentrum. Bij voldoende animo is het de bedoeling een vaste groep op te starten. Meer informatie via Dommeldans.nl of de website van Laarbeek Actief!