Afbeelding
Foto:

'Belangrijk om gezond te leven'

Gezond leven is een belangrijk speerpunt van het college van de gemeente Laarbeek. Wethouder Slaets vertelt: "We zetten in op vitale inwoners. Door een omgeving te creëren waarin gezond gedrag wordt gestimuleerd en initiatieven die hieraan bijdragen te stimuleren, maken we Laarbeek steeds gezonder."

Vitaal Laarbeek
De gezondheidsaanpak van de gemeente Laarbeek komt samen in Vitaal Laarbeek. Vitaal Laarbeek ondersteunt initiatieven die passen binnen het Sport- en Preventieakkoord. Dit zijn activiteiten die bijdragen aan gezondheid en vitaliteit. Heb jij nou ook een goed idee? Kijk dan op laarbeekactief.nl en zoek op ‘vitaal laarbeek’ voor meer informatie!

Ondersteuning bij gezondheid
Ook wanneer het voor inwoners lastig is om aan reguliere activiteiten mee te doen denken ze graag met je mee. Zo hebben ze inmiddels in iedere kern een duofiets. Deze fietsen zijn geschikt als je niet meer zelfstandig kunt gaan fietsen. Je kunt dan samen met iemand anders (iemand die je kent of een vrijwilliger) samen gaan fietsen. Ze bieden ook ondersteuning als het gaat om aangepast sporten. Via Uniek Sporten de Peel kun je aangepast sport- en beweegaanbod vinden voor de specifieke beperkingen die jij ervaart bij het uitoefenen van sport.

Iedereen doet mee
Wethouder Slaets: "We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier. Initiatieven die hieraan bijdragen willen we dan ook graag faciliteren en stimuleren. Er is veel waardering voor verenigingen en inwonerinitiatieven. Alleen samen kunnen we zorgen voor een vitale en zorgzame samenleving."