Afbeelding
Foto:

Zijn met pijn

Op woensdag 8 maart sloot de eerste groep deelnemers van de achtdelige groepscursus 'Zijn met pijn' de laatste les af. “Mijn conditie is verbeterd en mijn klachten zijn afgenomen. Ik slik geen paracetamol meer", zo is de reactie van een van de deelnemers. Op 29 maart vindt er weer een nieuwe cursus plaats waarvoor je je kunt aanmelden. Heb jij aanhoudende klachten en wil je in jezelf investeren? Meld je snel aan!

Werkwijze van Pijnverpleegkundige2.0 IngerZorg
Voordat Ingerborg als zelfstandig pijnverpleegkundige aan de slag ging, werkte zij jaren als IC verpleegkundige en pijnverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis. Nu combineert ze medisch reguliere zorg met complementaire zorg. Dit kan bijvoorbeeld door te adviseren en begeleiden bij een juiste medicatie inname of therapievorm, in overleg met de huisarts of medisch specialist. Tegelijkertijd kan Ingerborg de klachten op een natuurlijke, veilige en effectieve manier verzachten. Ze werkt onder andere met pijnverlichtende natuurlijke huidolie en energetische behandelingen. Je kunt bij Ingerborg terecht voor zowel losse consulten als op maat gesneden behandel- en/ of begeleidingstrajecten.

Ingerborg: “Het ziekteverzuim bij medewerkers in het bedrijfsleven en gezondheidszorgmedewerkers is hoog. Huisartsen en fysiotherapeuten hebben in hun werk veel te maken met patiënten met klachten. Vaak is er onvoldoende tijd en ruimte om binnen een consult of behandeling de aandacht te geven die nodig is. Deze tijd, aandacht en zorg kan ik wèl bieden."

Inhoud cursus 'Zijn met pijn'
De titel van de cursus 'Zijn met pijn' nodigt uit om de boodschap die onder de pijn kan zitten te gaan onderzoeken. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere de werking van pijn in het lichaam, bewegen, de invloed van gedachten en gevoelens, positieve gezondheid en rouwverwerking. Daarnaast wordt de mantelzorger nauw betrokken bij de cursus. De cursus vindt plaats bij Fysio en Zo in Aarle Rixtel en gaat 29 maart van start. In acht sessies op woensdagochtenden, verspreid over drie maanden leer je hoe je zelf pijn positief kunt beïnvloeden. Thuiswerkopdrachten en het leren van elkaar in de groep zorgt voor verbinding en ondersteuning om veranderingen in gang te zetten.

De kosten van de cursus worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, bij een aanvullende verzekering. Neem voor meer informatie over de cursus contact op met: ingerborg@pijnverpleegkundigeingerzorg.nl of bel/ Whatsapp: 06-17187533.