Bouwplannen Mariastraat

Bouwplannen Mariastraat

De plannen voor de Mariastraat 18-21 in Mariahout, één gebouw met een gemaks/dagwinkel en koopappartementen, zijn in de commissie Ruimtelijke Zaken bij de meesten positief ontvangen. Dhr. Hulsen van Zorg om het Dorp gaf aan geheel achter de plannen te staan. Volgens zijn organisatie is dit plan, samen met de andere bouwplannen die er zijn, heel goed voor Mariahout. 

Hij complimenteerde wethouder Van den Berkmortel voor de voortvarende aanpak van het project. Bij het maken van de keuzes voor het soort woningen in het plan is meegenomen dat in de directe omgeving plannen in voorbereiding zijn die voorzien in woningen in de overige segmenten, zoals een CPO-initiatief voor 10 betaalbare koopwoningen in de Hoge Suute voor starters uit Mariahout. Verder is het college met woCom in gesprek over de realisatie van 8 levensloopbestendige sociale huurwoningen in de Hoge Suute. Ook heeft de eigenaar van de Pelgrim een principeaanvraag ingediend voor horeca met een aantal appartementen. Dit zijn redenen waarom PNL heeft aangegeven het voor Mariahout goed te vinden het op deze manier te doen. 

Ook is de gemeente met de eigenaar van het pand aan de Mariastraat 56-58 (voormalige supermarkt) in gesprek om de functie aanduiding ‘detailhandel’ van dat perceel te halen. Dit in relatie tot het proces voor de omgevingsvergunning voor vijf appartementen die de eigenaar er wil oprichten. Hiervoor wordt de gemeenteraad gevraagd een voorbereidingsbesluit te nemen.

In de commissie Sociale & Algemene Zaken hebben wij het Parochiebestuur, The Missing Link en de betrokken inwoners van Laarbeek bedankt voor de medewerking en goede ideeën t.a.v. de kerkenvisie van Laarbeek. Deze kerkenvisie is op dit moment enkel een kompas, dat moet leiden tot een nieuwe en passende bestemming voor de kerken van Laarbeek. Het parochiebestuur heeft nog geen concrete herbestemmingsplannen benoemd omdat zij streeft naar het zo lang mogelijk openhouden van alle kerkgebouwen. Met dit kompas -wat eigenlijk nog niet meer is dan een informatief startpunt- kunnen wij dan ook instemmen, evenals met het bedrag van €5000 om het faciliteren van het verdere proces mogelijk te maken. Parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout is de vastgoedeigenaar en feitelijk aan zet om het proces verder in te zetten. Wij hopen dat het beschikbaar stellen van dit bedrag het gesprek over de kerkenvisie gaande kan houden, zodat er een passende bestemming wordt gevonden voor deze belangrijke gebouwen in onze gemeente.

PNL fractie- en commissieleden.