Versterking voor pastoraal team

Versterking voor pastoraal team

Laarbeek - Het bestuur van de parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout heeft enige tijd geleden bij het bisdom extra ondersteuning aangevraagd voor ondersteuning van de vele werkzaamheden op pastoraal gebied in onze parochie. Tot hun grote blijdschap heeft het bisdom hierover positief beslist en de parochie een tijdelijke ondersteuning aangeboden. 

Vanaf 20 maart tot medio december zal pastor Antony Rosario het pastoraal team ondersteuning geven als een soort van stage. In de tussenliggende periode zal vanuit het bisdom bezien worden of deze tijdelijke ondersteuning permanent kan worden. Inmiddels maakten pastores en ook een delegatie van het parochiebestuur kennis met pastor Antony en kijken zij uit naar zijn komst. Pastor Antony komt uit India en krijgt de gelegenheid om naast zijn werkzaamheden voor de geloofsgemeenschappen thuis te geraken in Nederland en zijn taalvaardigheid verder te ontwikkelen.

In de weekenden van 25-26 maart en 1-2 april zal pastor Anthony Rosario in de diverse kernen tijdens de vieringen worden voorgesteld door kapelaan Geoffrey de Jong. Op 25 maart in Mariahout, op 26 maart in Lieshout en Beek en Donk en op 2 april in Aarle-Rixtel. Zij wensen pastor Antony veel succes in deze periode en spreken de hoop uit dat hij zich snel thuis zal voelen hier. Hij zal voorlopig zijn intrek nemen in de pastorie in Beek en Donk.