Afbeelding
Foto:

Jeugdcarnaval van St. Teugelders van Ganzendonck

Het is weer voorbij… Na 'de noa middag' bij Café Thuis met het Jeugdpaar, de Jeugdraad, ouders, broertjes en zusjes is het dan écht voorbij. Er kan teruggekeken worden op een mooi seizoen met een geweldige groep jeugd! Vanaf de bekendmaking op zondag 22 november tot en met de noa middag op zondag 5 maart, hebben we veel plezier gehad met een hechte groep kinderen. Onze eigen Jeugdreceptie, die druk bezocht werd, recepties bij de andere Laarbeekse dorpen en dan de carnavalsdagen. 

Te beginnen op carnavalszaterdag, met een wandeling over straat naar het Teugeldersbeeldje, onder muzikale begeleiding van Dà Kapelleke, de carnavalsmis en sleutellunch. Waarna we met de bus vertrokken naar de sleuteloverdracht in Aarle-Rixtel. Vanaf 19.00 uur was de jeugdfeesttent open, waar een gezellige 'beach party' was tot 22.00 uur. Zondag de optocht op de jeugdprinsenwagen en de prijsuitreiking in ‘t Anker. Waarna in de avond weer gefeest werd in de jeugdfeesttent. Maandagmiddag een muziekbingo en natuurlijk feesten en ook deze avond weer party met thema 'glow in the dark'. Geweldig hoe iedereen hun best had gedaan om er glow uit te zien! Dinsdag alweer de laatste dag…Een gezellige middag gehad met C.V. De Torenkraaien bij Café Zaal van de Burgt. Natuurlijk het jaarlijkse 'eten bij de Jeugdprins', waar een frietkar klaar stond. Super geregeld door ouders van het Jeugdpaar. De laatste avond feesten, nou dat hebben we gedaan!

Tot het tijd was voor de ontmanteling in Café Thuis. De gehele Jeugdraad op het podium en zij werden ontdaan van steek, cape en gilet. Zo ook bij Prins Luukske XXXVI en Prinses Lynn, waarbij tevens de scepter weer werd ingeleverd. Als laatste nog de medaille in de kist en dan is het seizoen voorbij. Afscheid nemen op onze eigen manier met een woordje, een goodiebag en dan als aller allerlaatste nog één keer het unaniem gekozen lied van de Teugeldersjeugd van dit jaar. Nog één keer met z’n allen dansen, springen en zingen. Wederom is dit seizoen mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van 'de Club van 100' en dit jaar ook door subsidie van de dorpsraad. Dank jullie wel allemaal voor dit geweldige seizoen!

Als laatste nog even dit: als het mooi weer is ergens in de lente of zomer, komt er nog een schuimparty! We houden jullie op de hoogte!

De Jeugdcommissie van de Teugelders van Ganzendonck