Woningen, een winkel, tiny houses en de gemeentelijke belastingdienst

Woningen, een winkel, tiny houses en de gemeentelijke belastingdienst

Begin maart hebben de commissievergaderingen van Algemene&sociale zaken en Ruimtelijke zaken plaatsgevonden in het gemeentehuis. Diverse agendapunten waaronder woningbouw met een winkel in Mariahout, de organisatie van de lokale belastingen, de kerkenvisie en tiny houses stonden op de agenda. 

Na elkaars standpunten te hebben uitgewisseld volgt komende week de raadsvergadering. In deze raadsvergadering worden de voorstellen daadwerkelijk aangenomen en waar nodig nog verder bediscussieerd om uiteindelijk tot besluitvorming te komen. In de achterbanvergadering van ABL zullen ze deze besluiten vooraf bespreken. Allereerst zal een terugkoppeling volgen uit de bevindingen in de commissievergaderingen. Zo is het verkrijgen van betaalbare woningen en een winkel in het voormalige pand van de wok in Mariahout uitdagend. De bevindingen van de kerkenvisie, waar ook een beeldvormende avond aan vooraf is gegaan, levert interessante inzichten op. Het afwegingskader van de tiny houses kent inmiddels wat aanpassingen die zijn doorgevoerd welke we beschouwen of deze nu de lading dekken. 

Kortom, onderwerpen in het belang van de gemeenschap waarvoor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek zijn uitgenodigd om meningen te delen en zodoende raads- en commissieleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Dit overleg vindt plaats op maandag 20 maart aanstaande om 20.00 uur aan de Kapelstraat 34 te Beek en Donk, tegenover de Donkse kerk.

De complete agenda van de commissievergadering kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder bestuur en organisatie op de vergaderkalender van 23 maart. Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@abllaarbeek.nl. Uiteraard kunt u ons ook altijd persoonlijk bereiken, zie daarvoor de gegevens op onze website www.abllaarbeek.nl 

Bestuur ABL