Haike van der Burgt
Haike van der Burgt Foto:

Eenvoudige zege Mariahout tegen Tongelre

Mariahout - Op een zonnig sportpark de Heibunders trad VV Mariahout aan tegen rode lantaarndrager Tongelre. Mariahout had weinig problemen met de tegenstander uit Eindhoven en wist de wedstrijd met 3-0 te winnen. De wedstrijd stond onder leiding van Dylan van Wingerden, die een goede wedstrijd floot.

Het begin van de wedstrijd was van beide zijden afwachtend. Mariahout bouwde langzaam maar zeker een licht veldoverwicht op, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Tim Barten leverde twee voorzetten af, maar wist de vrije spelers voor de goal niet te bereiken. In de 20e minuut een mooie aanval over rechts, waar Haike van der Burgt na een combinatie de bal diep speelde. David van Rossum wist de bal net voor de achterlijn strak voor te zetten en Tim Barten te bereiken, die bij de tweede paal de bal tegen de touwen schoot: 1-0. Na een goede combinatie tussen Stijn van den Heuvel en Haike van der Burgt kwam de bal wederom bij Tim Barten, maar zijn schot was te zwak om de doelman te passeren. Tongelre wist geen grote kansen te creƫren in de eerste helft. Mariahout kreeg nog wel een kans, maar het schot van Haike van der Burgt werd geblokt.

Tongelre kwam iets sterker uit de startblokken in de tweede helft. Maar in de 56e minuut was het wederom Mariahout die wist te scoren: Dennis Veldpaus ontfutselde de bal van de keeper van Tongelre en schoof deze in het lege doel: 2-0. Enkele minuten later moest doelman Tom Hagelaars voor het eerst aan de bak en tikte de bal uit een afstandsschot knap over het doel. Een volley van David van Rossum, uit een voorzet van Dennis Veldpaus, verdween hard over het doel van Tongelre. Halverwege de tweede helft werd Tim Aarts gewisseld voor Joep van Hoof. In de 70e minuut werd Johnny van Veen met rood van het veld gestuurd vanwege natrappen. Omdat de overtreding binnen de 16 plaatsvond was het ook penalty voor Mariahout: Tim Barten schoot de bal onberispelijk binnen: 3-0. Direct hierna bracht trainer Freddy Vermeulen drie nieuwe krachten in: Niels Vissers, Noah van Rossum en Luciano Deben kwamen voor Sander Scheepers, Tim Barten en Stijn van den Heuvel. Een vloeiende aanval van de invallers resulteerde bijna in een goal, maar de inzet van Niels Vissers, na voorbereidend werk van Noah van Rossum en Joep van Hoof, werd bij de eerste paal geblokt. In de laatste minuten nog twee kansen voor Mariahout, maar het schot van Haike van der Burgt en een volley van David van Rossum gingen over. Eindstand 3-0.

Aanstaande zondag speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Tivoli uit Eindhoven, aanvang 14.30 uur.