Hans van den Boomen legt aan op de vrije hand.
Hans van den Boomen legt aan op de vrije hand. Foto:

Kringschietwedstrijd Brabants wipschieten

Sport Sport Sport

Laarbeek - Door 30 schutters uit kring Peelland is er op zondagmiddag 19 maart deelgenomen aan een kringwedstrijd Brabants wipschieten op het schietterrein van het Sint Joris gilde uit Someren. De weersomstandigheden waren goed toen de wedstrijd begon, later werd het wel bewolkt wat het schieten wel bemoeilijkte. 

Op de vrije hand moest er flink gekampt worden omdat de schutters aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk moest Hans van den Boomen, die de tweede plaats bemachtigde van het Sint Antonius en Sebastianus Gilde uit Gemert, zijn meerdere erkennen in Gertjan Vossen die eerste werd. Op dit onderdeel vrije hand was de 6e plek voor Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe uit Aarle-Rixtel, die tevens tweede kampioen werd en een derde plaats op het onderdeel personeel wist te bemachtigen. Op het onderdeel personeel was de vijfde plaats voor Dirk van den Boomen van het Sint Antonius en Sebastianus Gilde uit Gemert.

Ook bij de bejaarden deden de schutters uit Lieshout goede zaken. Deze keer werd Bert Vorstenbosch eerste en Goen Vorstenbosch tweede op dit onderdeel, beiden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout. Verder waren er nog puistprijzen: 3e voor Jan Rovers (Sint Leonardus gilde uit Beek enDonk), 4e voor Dirk van de Boomen (Sint Antonius en Sebastianus Gilde uit Gemert), en 5e voor Bert Vorstenbosch (Sint Servatius gilde uit Lieshout).

De volgende wedstrijd Brabants wipschieten zal plaatsvinden op 16 april bij het Onze Lieve Vrouwe gilde van de zeven weeën in Lierop op schietterrein ‘De Roovere’.