Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Volleybalvereniging VOLL al 50 jaar een hechte vriendenclub

Sport Sport

Lieshout - Het bestuur van deze Lieshoutse vereniging heeft 2023 uitgeroepen tot jubileumjaar. DeMooiLaarbeekKrant neemt de clubhistorie door met: Jos Segers, lid vanaf ongeveer het eerste uur en bestuurslid en Emile van Ras, 40 jaar lid en al jaren de huidige secretaris.

“Had alles te maken met de bouw van een sporthal in De Klumper”, volgens Jos. “Die moest rendabel worden. Lieshout had nauwelijks binnensportverenigingen. Ron Feenstra uit De Mostermanslaan werd onze eerste voorzitter. De ledenlijst telde 30 leden, bijna allemaal afkomstig uit, …De Mostermanslaan. De oprichting vond plaats op 1 augustus 1973. De tweede ‘L’ in de naam staat voor Lieshout.

NeVoBo
“We speelden met twee herenteams , vierde klasse NeVoBo. Het eerste herenteam werd meteen kampioen”, lacht Jos. “De vereniging groeide in korte tijd naar 60 en 80 leden. In 1974 kwamen ook de dames van VOLL, vol in beeld! Ze werden meteen tweede in de vierde klasse NeVobo! De jaarlijkse bijdrage aan NeVoBo was torenhoog. Reden om er uit te stappen”

Recreatievolleybal
De dames gingen ‘wild’ competitiespelen in Boekel. De heren in Gemert. “Ook hier, aardige sportieve prestaties ”, vertelt Jos. Hij tovert een lijst tevoorschijn uit zijn omvangrijke archief. Iets valt DeMooiLaarbeekKrant op. De dames deden het in de loop der jaren toch iets beter…

“We waren destijds al een gezelligheidsvereniging”, zo gaat Emile snel verder. Een vriendengroep, met oog voor elkaar: “We zorgden voor Abrahams en Sara’s als iemand vijftig werd. We namen deel aan nachttoernooien. We deden zelfs jaren mee aan een toernooi in Lloret de Mar. We organiseerden ieder jaar een mooi feest, we…” Hier grijpt DeMooiLaarbeekKrant keihard in!

VOLL, anno nu
“Nog steeds oergezellig”, volgens beide heren. “Met ongeveer 30 leden, 13 vrouwen en 17 mannen. We spelen op woensdag competitie in Gemert, met één damesteam en één herenteam. Ons thuishonk is sporthal De Klumper in Lieshout. We trainen daar op maandagavond van half negen tot tien uur. We spelen na afloop nog graag een extra setje… in de gezellige sportkantine.”

Volleybal, een leuk spel
“Volleybal blijft leuk” , zeggen Jos en Emile enthousiast. “Het is geen contactsport. Je kunt het tot op hoge leeftijd blijven doen. Een echte teamsport. Bij elk gemaakt punt kan de helft van jouw team betrokken zijn. Dat geeft een positief gevoel. De high fives, de opgestoken duimpjes? Typische uitingen van onze mooie sport.”

“Enige aanwas van leden zou welkom zijn”, vult Jos aan. “Willen we tenminste over 50 jaar weer een jubileumjaar kunnen vieren!”

Jubileumjaar
“Tijdens het jubileumjaar staan we meerdere malen stil bij ons vijftigjarig bestaan.” Een tipje van die sluier wil Emile wel oplichten: ” Op 23 september een grandioze feestdag voor alle leden met aanhang. “En wat nog meer?”, wil DeMooiLaarbeekKrant weten. “Dat horen we graag van onze leden op de jaarvergadering van 27 maart”, lacht Emile. “Niet het bestuur, maar de leden maken deze club!”

Dankbaar
Dank, is de club, verschuldigd aan: Alle leden en voormalige leden voor hun tomeloze inzet. Zij maakten en maken VOLL zo gezellig. Jammer dat enkele leden (te vroeg} zijn overleden. Dank aan onze vroegere sponsors: Boekweit Transporten Lieshout en VC Contact Electro. Dank aan Onze huidige sponsors: Hoveniersbedrijf Appie Eeuwes en Groepsaccommodatie van Lierop. Dank aan de organisatie van de recreatieve competities. Dank aan alle vroegere en huidige uitbaters van de sportkantine en dank aan de Gemeente Laarbeek.