Jubilarissen van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. De dames Angeline van Berlo en Annie van Kaathoven waren niet aanwezig.
Jubilarissen van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. De dames Angeline van Berlo en Annie van Kaathoven waren niet aanwezig.

Seniorenvereniging Lieshout huldigt jubilarissen

Algemeen

Lieshout - Een zestal jubilarissen van Seniorenvereniging/KBO Lieshout werden op donderdag 16 maart gehuldigd tijdens de algemene ledenvergadering. Twee leden, de dames Angeline van Berlo en Annie van Kaathoven, waren niet aanwezig en werden op een later tijdstip thuis bezocht.

Voor de aanwezige jubilarissen de heren Toon Korsten en Martien Bouwdewijns en de dames Martha van Hoof-van Osch en Maria Cooijmans-van den Baar waren er lovende woorden, een mooie oorkonde en een bos bloemen. Tijdens deze vergadering werden ook de overleden leden van 2022 herdacht en de leden die in de eerste maanden van 2023 zijn overleden. Anneke op d’n Buijs nam afscheid als vrijwilliger PR. Vele jaren heeft zij de berichten naar de media verzorgd, waarvoor dank. Verder waren er de gebruikelijke punten als het jaarverslag van de secretaris en van de penningmeester. Deze werden met een applaus goedgekeurd. De penningmeester maakte zich populair met de mededeling dat de contributie in 2024 niet verhoogd zal worden. De kascommissie deelde complimenten uit aan de penningmeester, waarna bestuur en penningmeester gedechargeerd werden. De bestuursverkiezing leverde weinig problemen op. Elly Kuijlaars en Toon van de Kerkhof werden herkozen. Toon van de Kerkhof ook als voorzitter, na enkele jaren interim-voorzitter geweest te zijn. Nieuwe kandidaat Hélène Wunderink werd met een applaus in het bestuur opgenomen en zij is al begonnen met het bijhouden van de ledenadministratie. Na de pauze trad het muzikale duo Ans en Cor Bekx op en na nog een uitslag van de loterij keerden de aanwezige leden huiswaarts. Het was een geslaagde middag.

Op maandag 20 maart was de algemene ledenvergadering van Seniorenkoor Vogelenzang, onderdeel van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. Wegens afwezigheid van de voorzitter nam dirigent Arie Ketelaars de leiding van de vergadering op zich. Er waren de gebruikelijke punten zoals het verslag van de vorige jaarvergadering, het jaarverslag 2022 en het verslag van de penningmeester. Gelukkig ook hier geen verhoging van de contributie, ondanks de moeilijke financiële situatie. Aanwas van leden zou de financiële situatie aanzienlijk verbeteren, maar bovendien zijn extra zangstemmen zeer welkom. De vrijwilligers die het hele jaar zorgen voor een kaartje bij verjaardagen, ziekenbezoek en het verzorgen van de muziek werden bedankt met een lekkere traktatie. Ook het jaarprogramma werd gepresenteerd en helaas kunnen de optredens in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis niet meer doorgaan. Men gaat stoppen met de vieringen. Tenslotte werden alle koorleden bedankt voor hun inzet.

Afbeelding