Afbeelding
Foto:

IVN Laarbeek neemt je mee in de natuur

Dier & Natuur

Laarbeek - De natuur bereidt zich al voor op de lente. Veel vogels laten volop hun gezang horen en planten en bomen hebben knoppen die op uitbarsten staan of zelfs al in bloei. Elke knop is het begin van verdere groei. Planten en dus ook bomen kun je herkennen aan hun knoppen, of aan het blad, maar ook aan de vorm en de schors. Welke soorten knoppen zijn er eigenlijk? Hoe zien ze eruit, hoe groeien ze? Wat zijn bloemknoppen en bladknoppen. Maar wat is dan een knoop? En hoe zien okselknoppen en eindknoppen eruit?

In IVN-Natuurtuin De Bimd wordt op zondagochtend 26 maart om 9.30 uur een publiekswandeling gehouden met als thema Boomknoppen. De gids vertelt u over de vele verschillende knoppen van bomen en struiken. De wandeling start bij IVN-gebouw De Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel en duurt ongeveer 2 uur. Daarna is er gratis koffie of thee. Maar natuurlijk is een kleine bijdrage voor al het onderhoud welkom.

Wandeling Ruweeuwsels
Wat een mooie ochtend was het, de zon scheen volop op deze zondag, 19 maart. Er waren dan ook tegen de dertig natuurliefhebbers naar de Ruweeuwsels gekomen om met de gidsen van IVN Laarbeek mee te wandelen en te genieten van wat het vroege voorjaar te bieden heeft. Bosanemonen, speenkruid, grootbloemig muur en een enkele pinksterbloem kleuren de grond, de bomen staan volop in knop. Frank van Bakel is de gids van onze groep en hij vertelt van alles over dit mooie natuurgebied. Ook laat hij loepjes rondgaan zodat ze de mosjes goed kunnen bekijken. De tjiftjaf roept overal zijn naam en zelfs een verre wulp laat horen dat het nu toch echt lente wordt. Langs het kanaal pronkt het groot hoefblad. Een fijne wandeling, daar is iedereen het over eens. Dank aan de gidsen.