Afbeelding

Biljarts Laarbeek opgeknapt

Sport Sport Sport

Laarbeek - Dankzij de financiële steun van de Dorpsraad Beek en Donk, Dorpsraad Lieshout, Zorg om het Dorp Mariahout en Het Coöperatiefonds Rabobank kunnen de biljarts in het Ontmoetingscentrum, Dorpshuis en Buurthuis worden opgeknapt. Dorpshuizen Laarbeek levert zelf ook een bijdrage in de kosten. 

In het Ontmoetingscentrum, Dorpshuis en Buurthuis bevinden zich totaal acht biljarts. Deze worden dagelijks veelvuldig gebruik door vele enthousiaste biljarters. Het aantal gebruikers van de biljarts is flink toegenomen. Het aantal ouderen neemt toe. Na corona is de behoefte van mensen om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken en een ‘balletje te stoten’ groot. Deze ontmoeting van mensen en samen bezig zijn helpt de leefbaarheid van de dorpen te bevorderen. 

De lakens en banden van de biljarts zijn versleten en moeten vervangen worden. De biljartverenigingen hadden hierom terecht gevraagd. Mede door corona is onderhoud achterwege gebleven maar wel noodzakelijk. In Beek en Donk hebben een aantal biljarters actief meegedacht dit probleem op te lossen. Mede dankzij hun inbreng en een substantiële bijdrage van de Dorpsraad Beek en Donk konden de biljarts in het Ontmoetingscentrum als eerste worden opgeknapt.