Afbeelding

Volle bak bij jaarvergadering Seniorenvereniging Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Op donderdagmiddag 16 maart vond de algemene ledenvergadering plaats van Seniorenvereniging Beek en Donk. Voorzitter Mariƫtte Frijters heette iedereen van harte welkom in de volle zaal. Zij begon met drie leden te gedenken die door hun vrijwilligerswerk veel hebben betekend voor de vereniging en in 2023 zijn overleden waardoor zij niet in het jaaroverzicht van 2022 vermeld staan.

Het in memoriam was voor Martien Penninx (drie periodes penningmeester en medeoprichter van biljartclub het Bedonkske), Rikie Vereijken (80+leden en zieken kregen jarenlang een kaart van haar) en Riny Hendriks die wekelijks vele mooie fietsroutes verzorgde.

Via PowerPointpresentaties werd eerst inzicht gegeven in het reilen en zeilen van de vereniging het afgelopen jaar en daarna in de financiƫn. Penningmeester Francien Spit en bestuurslid Marion van Oosterom werden beiden herkozen. Nadat alle agendapunten aan de orde waren gekomen, sloot de voorzitter de vergadering af met bestuurslid Peter Vogels in het zonnetje te zetten: hij zorgt er bij alle activiteiten voor dat er goed beeld en geluid is en hij ontving dan ook een welverdiend applaus. Na de pauze met een drankje, gaf Antoon Verhoeven een hele mooie presentatie over de prachtige natuur van Laarbeek. Af en toe liet hij ook geluiden van enkele vogels horen: zo is de grutto, onze nationale vogel, genoemd naar het geluid dat hij maakt.

De voorzitter sloot af met de oproep om te zien naar elkaar en je (eenzame) buurman of buurvrouw eens een keer mee te nemen naar een activiteit. Ook vertelde zij dat Seniorenvereniging Beek en Donk op 29 juni de nieuwe leden van de afgelopen jaren graag wil ontvangen. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl .