Afbeelding

Creatieve en muzikale workshops

Onderwijs

Laarbeek/Gemert - Van glaskralen maken tot freerunning en van tape art tot street beats. Een aantal van de workshops die derdejaars vmbo-leerlingen van De Laarbeecke en Doregraaf konden volgen tijdens de CKV-dag op 14 maart.

Leerlingen hadden deze dag de keuze uit 19 verschillende creatieve of muzikale workshops. Djembe´, stop motion, boetseren, tattoo design, stencil art, beatbox en muziek maken met je mobiel waren een aantal van de mogelijkheden. Leerlingen volgden deze workshops op locatie Doregraaf en in het Kunstlokaal. Daarnaast bezochten de leerlingen de theatervoorstelling ‘De Cabarapshow’ in de Eendracht. Een groep improvisatierappers rapten met input van de leerlingen uit de zaal een voorstelling aan elkaar.

Examenprogramma
De CKV-dag is een onderdeel van het examenprogramma CKV (culturele en kunstzinnige vorming). “CKV is een vak waarbij leerlingen ervaringen opdoen binnen alle kunstvormen. We besteden hieraan aandacht tijdens de les. Daarnaast moeten leerlingen vijf activiteiten per jaar doen”, vertelt docent beeldende vorming Marlijn Kuijpers. “De workshops en de theatervoorstelling in de Eendracht zijn twee van deze activiteiten. Het is heel erg fijn dat we dit konden organiseren in samenwerking met het Kunstlokaal en de Eendracht.”