Bomen die het loodje leggen

Bomen die het loodje leggen

Niet één, maar een tiental bomen heeft al sinds het voorjaar 2022 het loodje gelegd. In de wijk de Opstal in Aarle-Rixtel zijn vrijwel alle bomen verdwenen omdat er een 'bomenplan' als onderdeel van een upgrading van de wijk is. We zijn nu, na de eerste plannen hiervoor, twee jaar verder en zitten nog steeds zonder groen in de wijk die erg kaal en verloederd aandoet hierdoor. Lelijke stronken die op parkeerplaatsen uit de grond steken en een gevaar opleveren.

Het duurt allemaal erg lang voordat er met de werkzaamheden wordt gestart. De gemeente wist niet dat er kabels en leidingen onder de grond liggen. Tja die liggen er al heel lang, maar wel onder de grond en dan zie je het niet. Gelukkig lezen we nu dat er eindelijk een aannemer wordt gezocht om daadwerkelijk met de werkzaamheden te beginnen, we zijn dan 2,5 jaar verder waarna we weer een zomer tegemoet gaan zonder een frisse groene wijk.

Het is nog steeds niet te uitleggen waarom de bomen zo snel gerooid moesten worden in het voorjaar 2022 en dat voor de Groenste gemeente van Nederland/Europa. Of is dat predicaat alleen van toepassing op een deel van de gemeente Laarbeek?

Jozef Tooten
Aarle -Rixtel