David van Rossum aan de bal, Dennis Veldpaus en Luciano Deben kijken toe.

VV Mariahout wint overtuigend van Tivoli

Mariahout - Op een regenachtige zondagmiddag trad VV Mariahout aan tegen Tivoli uit Eindhoven. Het kunstgrasveld van Tivoli was goed bespeelbaar en Mariahout wist deze wedstrijd door een sterke tweede helft en enkele fraaie doelpunten eenvoudig te winnen.

In de beginfase moesten de spelers nog aan de veldcondities wennen, wat resulteerde in veel passes die te hard waren. Na 15 minuten de eerste mogelijkheid voor Mariahout, maar het schot van Haike van der Burgt werd door de doelman naast getikt. Uit de corner kopte Luciano Deben de bal bij de tweede paal hard over het doel. Tim Barten kreeg twee kansen, maar zijn schot was te zwak en hij kwam net te kort op een voorzet van Tim Aarts. Vijf minuten voor rust kwam Mariahout verdiend op voorsprong. Een afgeslagen bal werd door Sander Scheepers op de 16 meter opgevangen en snoeihard in de rechterkruising geschoten: 0-1. Het enige wapenfeit van Tivoli was een afstandsschot vanaf de middellijn, maar doelman Tom Hagelaars liet zich niet verrassen.

In de tweede helft ging Mariahout beter combineren en wist Tivoli vrijwel continu onder druk te houden. In de 60e minuut kwam Niels Vissers vrij voor de goal, maar doelman Zambrana Carmona bracht redding. Ook op inzetten van Chiel van Wanrooij, voorzet David van Rossum, en Dennis Veldpaus, voorzet van Haike van der Burgt, wist de doelman knap redding te brengen. In de 70e minuut een voorzet van Haike van der Burgt op Dennis Veldpaus, die van 18 meter afstand de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek krulde: 0-2. Invaller Sander Brugmans schoot een voorzet van Tim Barten net over. Enkele minuten later zette Sander Brugmans Tim Barten vrij voor het doel en zijn inzet ging via doelman Carmano in het doel: 0-3. Mariahout bleef vol energie aanvallen en wist in de laatste 10 minuten nog drie keer te scoren. Een lange crossbal van Sander Scheepers werd door David van Rossum in het strafschopgebied aangenomen en in de linkerbovenhoek geschoten: 0-4. Enkele minuten later werd een schot in de korte hoek van David van Rossum door doelman Carmona tegen de binnenkant van de paal getikt, waarna goalgetter Tim Barten eenvoudig kon binnentikken: 0-5. De laatste goal van de wedstrijd kwam op naam van Haike van der Burgt, die een voorzet van Niels Vissers hard binnen schoot. Eindstand 0-6.

Door een sterke tweede helft wist VV Mariahout deze wedstrijd overtuigend te winnen. Door het puntenverlies van Nijnsel (0 – 1 verlies tegen Boskant) is de achterstand op de koploper terug gebracht naar 4 punten en is de titelrace weer spannender geworden.  Aanstaande zondag speelt Mariahout thuis tegen Pusphaira uit Eindhoven, aanvang 14.00 uur.