Afbeelding

Clubkampioenschappen TPC ‘t Slotje

Sport Sport

Beek en Donk - De jaarlijkse clubkampioenschappen enkel en mix van TPC ‘t Slotje vonden van 20 t/m 26 maart plaats. Dit keer voor het eerst aangevuld met padel, met de categorie mix op de gloednieuwe padelbanen op het tennispaviljoen aan de Kerkakkers in Beek en Donk.

Omdat deze kampioenschappen al vroeg in het seizoen plaatsvinden is het altijd weer een uitdaging om dit keer de maartse buien te trotseren. Meestal pakt dit goed uit en hebben ze bij slecht weer altijd een uitweg in de ernaast gelegen tennishal d’n Ouwe Toren. Dat geldt niet voor de padelbanen. Zoals gezegd pakt het ook nu goed uit en zijn alle wedstrijden buiten uitgespeeld. Wat het extra gezellig maakt is de uitgebreide evaluatie na de wedstrijd in het clubhuis waar de wedstrijd nog even dunnetjes met een hapje en een drankje over werd gedaan.

Na een week zwoegen en tellen of je wel of niet de finales hebt bereikt, werden op vrijdagavond en zaterdagmiddag de finales beslecht. Aan een paar regendruppels waren ze na afgelopen week wel gewend, maar de windkracht met zware windstoten waar ze zaterdagmiddag aan werden blootgesteld, was een geheel nieuwe dimensie die aan het spel van de finalisten werd toegevoegd en de finalisten zwaar op de proef stelden. Gelukkig waren de spelers hierdoor niet uit het veld te slaan en streden door tot aan het eind. Waar de kwalificatiewedstrijden bestonden uit telkens e?e?n uur spelen, gingen de finales om twee gewonnen sets. Aan het eind van de middag konden ze alle winnaars huldigen.

TPC ‘t Slotje kijkt terug op een heel sportief en gezellig evenement. Ondanks dat dit kampioenschap vroeg in het seizoen plaatsvindt, zouden ze nog meer leden willen aanmoedigen om ook deel te nemen. Evenementen zoals deze zorgen ervoor dat padellers en tennissers elkaar ontmoeten, waarbij het spelen van wedstrijden tegen clubgenoten en tegelijkertijd de gemoedelijke sfeer erna een extra boost geven aan het clubgevoel. Bedankt aan alle deelnemers van deze editie en tot de volgende clubkampioenschappen dubbel die in september zullen plaatsvinden!

Winnaars tennis
- Categorie 5 en hoger: Jorg Gussenhoven (HE), Rob Heijnen/Kelly Slaets (mix)
- Categorie 6: Marianne Vereijken (DE), Geert Elzinga/Miriam Elzinga (mix)
- Categorie 7: René Brouwers (HE), Mieke Weterings (DE), Hans van Gend/Nicole van Gend (mix)
- Categorie 8: Rafaël Swevels (HE), Gerda Verbakel (DE), Rafaël Swevels/Anne Biemans (mix)

Winnaars padel
- Categorie 6/7: Roland Megens/Judith Booy
- Categorie 8/9: Ruud Happé/Saskia Jansen