Afbeelding

Reünie klasgenoten 1968 Canisius-school

Algemeen

Beek en Donk - 1968, is dat niet alweer 55 jaar geleden? In 1968 zaten 31 jongens bij elkaar in de klas van meester Aarts op de Canisius-school in Beek en Donk. Zoals je op de foto kunt zien 31 jongens die vol verwachting uit keken naar wat het leven hen zou brengen. Na de laatste schooldag verloren ze het regelmatige contact met elkaar. 

In 1993, na 25 jaar, was er een gezellige bijeenkomst in Beek waar meester van Balkom nog maar eens een hoofdstuk uit Wipneus en Pim en de Knuppelmannekes voorlas. Het was een gezellige middag met veel verhalen over 25 jaar verder leven. Nu zijn ze alweer in de volgende eeuw en de 31 jongens van toen hebben bijna allemaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voor de meeste is de werkzame periode afgerond en de tijd van genieten van het welverdiende pensioen aangebroken. Veel levens zijn langs lijnen der geleidelijkheid gelopen,voor andere was het wellicht wat stormachtiger met veel avontuur of reuring. Niettemin zullen er toch zo’n 30 interessante verhalen zijn, genoeg om een keer bij te kletsen, het leven te waarderen.

Heel toevallig kwamen Willie de Rijt en Hein Maas elkaar tegen tijdens een lunch en na wat ‘van toen vruuger verhalen’ toch maar besproken of het niet leuk zou zijn om weer een middag bij elkaar te komen. Snel werd daar ook Cees Engels bij betrokken, omdat ze die ook tegen kwamen. Ook hij was enthousiast. Dus gaan ze kijken of ze een middagje gezellig bijkletsen kunnen organiseren. 

Die middag wordt een zondagmiddag 4 juni bij De dorpstuin in Beek en Donk. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op bij Willie (vanderrijt@gmail.com), Cees (ceesengels53@gmail.com) of Hein (hf.maas@gmail.com). Heb je adressen of gegevens van klasgenoten die DeMooiLaarbeekKrant niet in de bus krijgen, deel die dan via een van de mailadressen. Gelet op de privacy worden de gegevens na de reünie verwijderd.