Afbeelding

Fietsclub Seniorenvereniging Lieshout opent seizoen

Algemeen

Lieshout – Hoewel de fietsclub van Seniorenvereniging/KBO Lieshout het gehele jaar door fietstochten houdt, is het toch een mooie gewoonte om op de eerste woensdag van april het fietsseizoen officieel te openen. Dit jaar is dat op woensdag 5 april. Er wordt gestart om 9.30 uur vanaf het Dorpshuis.

Via een mooie route wordt er aangelegd bij De Klaproos in St. Oedenrode voor een kopje koffie, eventueel met gebak. Jaarlijks doet de fietsclub dit adres wel enkele keren aan en altijd is er een gastvrij onthaal bij de familie Van Schaijk. Koffie en eventueel gebak zijn voor eigen rekening. Mocht het wat frisser zijn, dan is hier ook de mogelijkheid om binnen te zitten. Na een pauze gaat de tocht weer verder om rond 12.00 uur weer in Lieshout aan te komen. Bij slecht weer gaat de tocht niet door en wordt de opening van het seizoen twee weken opgeschoven.

De fietsclub van Seniorenvereniging/KBO Lieshout is zeer actief. Behalve deze opening staat er binnenkort een fietstocht naar Kevelaer op het programma. Een tweedaagse tocht met overnachting in het priesterhuis. Verder is er de jaarlijkse grote fietsdag en niet te vergeten de fietsvijfdaagse die dit jaar al voor de 11de keer wordt gehouden. Als de Strabrechtse Heide in bloei staat wordt er een mooie tocht gehouden via Mierlo, Geldrop, Heeze en Lierop. Ook deze tocht trekt jaarlijks veel deelnemers. Een beetje in dezelfde richting ligt de tocht naar de Achelse Kluis en omgeving. En waar je kunt spreken van een opening van het seizoen, moet deze natuurlijk ook gesloten worden. Ook hiervoor wordt jaarlijks een mooie route uitgezet met soep en broodjes. Maar na deze afsluiting gaat het fietsen gewoon door op elke eerste en derde woensdag van de maand, zo ver de weersomstandigheden het toelaten. Vertrek telkens om 9.30 uur. Maar eerst dus de start van het seizoen op woensdag 5 april om 9.30 uur. In verband met de catering graag even aanmelden. Dat kan bij de inloop of via de mail kbolieshout@gmail.com of via een briefje in de rode brievenbus in het Dorpshuis.