Werkgroep en ABL tegen plannen Mariahout

Werkgroep en ABL tegen plannen Mariahout

Als er iets moet gebeuren in Mariahout komen de inwoners bij elkaar. Gaan het gesprek aan en samen bepalen ze welke richting ze uit willen. Zo ook op de door de gemeente aangekochte oude cafĂ© Slaets met unanieme steun van de gemeenteraad. Hier zou betaalbare woningbouw moeten komen met een dagwinkel. Als daar dan in de raadsvergadering een mooi en compleet plan wordt voorgelegd wat ook nog eens goed onderbouwd is door de verantwoordelijk wethouder van een van de drie coalitiepartijen. Dan is het zuur voor Mariahout en zuur voor de wethouder te ervaren, dat, de beide andere coalitiepartijen er de stekker uittrekken. En waarom? Vraag je je af. De argumenten: Het plan vraagt te veel geld uit de reserve. Te dure woningen. En men wilde 60 procent van het verwachte verlies was bereikt dat de wethouder dan terugkwam naar de raad.  Te veel geld uit de reserve: De wethouder had duidelijk aangegeven dat dit een mogelijk scenario kon zijn, maar sprak de hoop uit dat de aanbesteding best wel eens mee kon vallen.

Te dure woningen: Dus men wilde goedkopere woningen. Maar je kunt dan niet anders concluderen dat als de hoeveelheid woningen is vastgelegd en als je die goedkoper maakt de totaalopbrengst minder wordt en dus een verslechtering van het resultaat wat was begroot en met het geraamde verlies was al te groot. Snapt u het nog. Het laatste argument dat men terug moest naar de raad als 60 procent van het begrootte verlies was bereikt betekend dat men dan de vrijheid wilde hebben om dan alsnog de stekker eruit te trekken. Onze vraag gelooft u dan echt dat met deze voorwaarde en nog iemand zal zijn om voor de realisering van dit plan een aanbod te doen?

Als laatste nog dit. Deze twee partijen wilde het negatieve resultaat zo laag mogelijk houden. Maar met dit besluit ligt het plan weer maanden stil. Met de huidige kostenstijging voor bouwen, en hogere rente. Zal het verlies voor de gemeente alleen maar toenemen.

Tot zover de raadsleden Louis Peeters en Frans van Zeeland