Afbeelding
Foto:

Volle agenda voor het Dorpsplatform

Algemeen

Aarle-Rixtel- In de Couwenbergh kwam het Dorpsplatform maandag 3 april bij elkaar om een groot aantal zaken met elkaar te bespreken. Belangrijke items waren Verkeer, het huiskamerproject, de gebiedsvisie, de Raadvisitatie, het ‘Praten met straten’ en het op te starten Repaircafé.

Op het gebied van verkeer komen vooral de zorgen van de bewoners van de Albers Pistoriusstraat aan de orde. De drukte lijkt alleen maar toe te nemen en de oplossing lijkt verder weg dan ooit. Tweede belangrijk punt is het huiskamerproject, dat in de andere dorpen gestart is en hier maar moeizaam van de grond komt door diverse oorzaken. Het lijkt erop dat er toch gestart gaat worden in de Dreef en dan na verloop van tijd bekijken of het succesvol is. Ook nu steekt het oude vooroordeel van: ‘de Dreef is te ver van het centrum van het dorp’ weer de kop op. Toch wordt er naar gestreefd om meer zichtbaar te zijn als dorpsondersteuner, die daar mogelijk ook een spreekuur gaat houden. De werkgroep Zorg&welzijn gaat komende weken in het kader van Praten met Straten aan de gang met de omgeving Langeakker, de Trompetter en een stukje Valkendijk. De vorige keer kon dit geen doorgang vinden door corona.

Een andere actuele ontwikkeling is het opstellen van een gebiedsvisie door WoCom met behulp van vele inwoners en andere betrokkenen. In de laatste bijeenkomst ging het erom om de knelpunten in beeld te brengen en eventuele maatregelen te bespreken om die knelpunten op te lossen. 

De hoofdthema’s waren de participatie en zorg van bewoners, inrichting openbare ruimte en voorzieningen en de (huur)woningen en woningvoorraad. Thema’s, afgeleid van de hiervoor genoemde hoofdthema’s, waren het vrachtverkeer in de Dorpsstraat en het openbaar vervoer. Alle gemaakte opmerkingen/aanvullingen worden de komende maand verder uitgewerkt en zullen leiden tot een mooi document dat als leidraad kan dienen voor acties tot verbeteringen.

De projectgroep ‘Raadvisitatie’ presenteerde het programma en dit kon de instemming van de vergadering wegdragen. 26 personen van het College en de Raad hadden zich aangemeld om hierbij aanwezig te zijn op 11 april, waardoor het totale gezelschap uit ± 40 personen bestond.

Als laatste punt voor de vergadering stond de start van het Repaircafé op de agenda. Nadat de doelstelling, de organisatiestructuur, de begroting en werkwijze waren toegelicht kon de vergadering akkoord gaan met de start van dit initiatief dat mede tot stand is gekomen in samenwerking met Howeko uit Beek en Donk. 

Alles bij elkaar was het weer een boeiende avond. En als je nu denkt, daar zou ik ook wel eens bij willen zijn, kom gerust eens luisteren en kijken of het iets voor je is om een bijdrage te leveren aan de leefomgeving van Aarle-Rixtel. Elke eerste maandag van de maand komen ze bij elkaar, behalve in mei , dan is het de tweede maandag (8 mei). Meld je aan op info@dorpsplatform.nl en maak een afspraak. Je bent van harte welkom.