Tijn van Hout in een luchtduel. Ruben van Hoof (17) en Lars Teuben (3) kijken toe. Foto:

Opnieuw 3 punten voor ELI

Lieshout - Anders dan de 0-3 overwinning doet vermoeden was het vertoonde spel van ELI op bezoek bij Liessel aan de heel matige kant. Grote man op Paasmaandag was Niels den Bol, die alle drie doelpunten voor zijn rekening nam.

De Blauwwitten slaagden er in de eerste helft nauwelijks in voor enig doelgevaar te zorgen tegen Liessel, de voorlaatste op de ranglijst. Er werd veel onnodig balverlies geleden en goede combinaties waren een zeldzaamheid. Na een half uur nam ELI toch een 0-1 voorsprong. Het was Niels den Bol, die uit een vrije trap wist te scoren, omdat de Liessel-goalie de bal door zijn handen liet glippen. Ook hierna bleef het spel van beide zijden heel matig.

Ook na rust was het spel van ELI aanvankelijk heel matig. Na een uur spelen was Jaccy van den Enden dichtbij een treffer na een goed uitgevoerde aanval, maar hij schoot over. Een minuut later was het wel raak. Aaron Hurkx zette de bal strak voor, waarna Den Bol de bal bij de tweede paal raak kon prikken, 0-2. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon ELI de bal rustig rondspelen. In de 67e minuut was het Lars Teuben, die uit een hoekschop de bal tegen de lat zag gaan. De Blauwwitten met de heel nuttig spelende Teun van den Boom als belangrijke schakel gaf geen kansen weg, maar liet enkele keren na om een goede aanval af te ronden. Toch kwam de 0-3 op het scorebord. Niels de Bol voltooide in de 85e minuut zijn hattrick met een kopbal op aangeven van Aaron Hurkx. Hierna kreeg hij een publiekswissel.Door deze overwinning staat ELI nu op de 2e plaats achter de soevereine koploper HVV Helmond.

Zondag gaat ELI op bezoek bij deze titelfavoriet, maar als het enige kans op succes wil maken zal het spel aanzienlijk beter moeten zijn.