Het dames recreantenteam van BC Lieshout
Het dames recreantenteam van BC Lieshout Foto:

Lieshoutse basketballers in actie tijdens Pasen

Lieshout - In het Paasweekend kwamen twee teams van Lieshout in actie. Onder 12 en Heren 2 speelden beide uit tegen Heeze.

Als eerste was het de beurt aan Onder 12. Het team zit in een zware competitie, maar speelt de laatste weken goed mee met sterkere teams. Ook tegen Heeze wachtte een zware wedstrijd, maar Lieshout beet zich goed vast in de eerste twee periodes. In de derde periode sloeg Heeze een flink gat van 21-10, maar Lieshout verkleinde de achterstand in de vierde periode tot 31-27. Ook in de tweede helft wist Heeze de bezoekers uit Lieshout maar lastig van zich af te slaan. Het thuisteam had de voorsprong maar wist niet uit te lopen. Het verschil van zo’n 10 punten bleef tot het einde van de wedstrijd behouden. Lieshout verloor met 51-40 in een leerzame wedstrijd, waarin Simon Habraken met 12 punten en Ryan van den Broek met 16 punten erg productief waren.

Heren 2 speelde daarna ook tegen Heeze. In het eerste kwart liep Heeze al uit naar een 24-4 voorsprong. Lieshout kwam moeilijk tot scoren. Ook vrije worpen stuiterden vaak uit de ring. In de tweede helft vielen de ballen iets vaker, maar het verschil was niet meer te overbruggen. Lieshout verloor met 94-36.

Doordeweeks kwamen de Dames Recreanten in actie. Zij spelen normaliter geen wedstrijden, maar hadden een vriendschappelijke wedstrijd georganiseerd tegen Dames Recreanten van Quo Vadis uit Gemert. De sportieve wedstrijd, waarin alle dames hun minuten maakten, werd gewonnen door de bezoekers uit Gemert. Zij wisten het verschil aan ervaring in hun voordeel uit te drukken. Een rematch in Gemert wordt gepland.