Winst voor heren seniorenteams HV Bedo

Algemeen Sport

Beek en Donk - De heren seniorenteams van Handbalvereniging Bedo sloten het thuisseizoen af. De heren 1 van HV Bedo nam het op tegen het Goirlese GHV in de Klumper. De laatste wedstrijd in Goirle was gewonnen door de heren van Bedo, die thuis wederom twee punten wilde winnen.

In de eerste helft ging het gelijk op, voornamelijk door slordig spel van Bedo. Dit leidde tot een ruststand van 15-11. In de tweede helft kwam Bedo, door de afspraken die tijdens de rust besproken waren, los van het krappe verschil van 4 doelpunten. Bedo profiteerde van de trage omschakeling van GHV en heeft de wedstrijd daarmee mooi afgesloten met een eindstand van 35-22. Over twee weken spelen de heren de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Avanti uit Drunen. Op woensdagavond 12 april om 20.30 uur spelen de heren de halve finalewedstrijd om de beker tegen Aristos uit Best.

Heren 2 speelde de laatste wedstrijd van dit seizoen. De heren hadden zich enkele weken terug al verzekerd van het kampioenschap na een zinderende wedstrijd tegen concurrent Swift Helmond. De heren hebben tot nu toe de maximale buit weten te behalen, 20 winsten uit 20 wedstrijden. Ze wilden dit ‘perfect record’ graag volhouden. De tegenstander, The Flyers uit Wijchen, maakte het de Beek en Donkenaren vanaf de meet af aan lastig. Bedo kon moeilijk in zijn eigen spel komen. Verdedigend werd niet veel weggeven, maar in de aanval lukte het niet. De keeper van de gasten keerde menige inzet. Met een ontevreden 11-11 gingen de heren de rust in. Na de thee zette Bedo een tandje bij en binnen tien minuten was de wedstrijd gespeeld. Wat in de eerste helft net niet lukte, lukte dit keer wel en Bedo liep snel zes doelpunten uit. In de eerste 15 minuten van de tweede helft kwamen The Flyers slechts twee keer tot scoren. In het laatste kwartier werd de wedstrijd nog even wat grimmiger. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Met een 25-18 winst werd een mooi seizoen afgesloten.