Archieffoto: Mike Jansen in duel in de wedstrijd tegen NWC.
Archieffoto: Mike Jansen in duel in de wedstrijd tegen NWC. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 – Volkel eindigt in 2-2

Beek en Donk - Voor Sparta’25 stond op Tweede Paasdag de inhaalwedstrijd tegen Volkel op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst konden de Beek en Donkenaren met 2 punten voorsprong de koppositie overnemen van DAW uit Schaijk.

Het eerste gevaar kwam na 2 minuten van Volkel, maar de bal werd net voor de achterlijn gestopt. Daarna kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Na bijna een half uur spelen werd Sparta’25 voor het eerste gevaarlijk. Uit een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied schoot Dirk Biemans de bal naar de lange hoek. Maar met een uitstekende redding verwerkte de keeper de bal tot corner. Een minuut later kopte Mike Jansen de bal naast het doel uit veen voorzet van Dirk Biemans. Vijf minuten voor de rust kregen de gastheren opnieuw een vrije trap aan rand van de 16 aan de rechterkant. De indraaiende bal van Tijn van den Berg werd door iedereen gemist en ging voorlangs. Hierna ging het heel snel op Sportpark ’t Heereind. Eerst was het Volkel dat uit een corner op een 0-1 voorsprong kwam. Nog geen 2 minuten later was de stand alweer gelijk. De 1-1 kwam op naam van Mike Jansen die uit de rebound kon binnenschieten. Amper een minuut later kwam Sparta’25 op een 2-1 voorsprong. Een fantastisch afstandsschot van Stan van Ven belandde in de rechterbovenhoek van het doel.

Ook in de tweede helft was het spel matig. Het thuispubliek moest tot de 70e minuut wachten op het eerste ‘kansje’ voor Sparta’25. Helaas raakte Daan van Heijnsbergen de bal niet vol genoeg waardoor verder gevaar uitbleef. Richting het einde van de wedstrijd kreeg Volkel de beste kansen. In 78e minuut was Volkel dichtbij de gelijkmaker. Jarni Reijnen speelde eerst enkele spelers van Sparta’25 uit, maar had daarna te weinig kracht over voor een goed schot. Vijf minuten later rukten de gasten via een counter op naar het doel van Sparta’25. Maar deze aanval werd slecht uitgespeeld en leverde slechts een corner op. Vijf minuten voor tijd ging het dan toch nog fout voor Sparta’25. Cas Verbruggen haalde in het strafschopgebied een speler van Volkel neer met als gevolg een rode kaart en een strafschop. Deze werd benut waardoor er een 2-2 eindstand op het scorebord kwam. Door dit gelijkspel komt Sparta’25 samen met DAW aan kop van de ranglijst. Zondag 16 april speelt Sparta’25 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan Eendracht ’30, aanvang 14.30 uur.