Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig.
Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig. Foto: RdR

Een en Twintig verstevigt koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Dankzij een 9-1 overwinning op het bezoekende Veldhoven heeft Een en Twintig weer enigszins afstand genomen van de concurrerende verenigingen. In een wedstrijd waarin de Een en Twintig spelers duidelijk de bovenliggende partij waren liet alleen Jordi Kivits een steekje vallen. Wanneer aanstaande donderdag tegen het laag geklasseerde de Meppers een goed resultaat wordt behaald kan de laatste en tevens kampioenschap bepalende wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.  

Een en Twintig 2 leverde een prima prestatie af door bij koploper Return Oss een gelijkspel af te dwingen. Sylvain de Koning ging met twee overwinningen voorop in de strijd en werd daarbij gevolgd door Jeroen Engelhart en Stefan Hamelijnck met elk één overwinning. Ondanks dit resultaat lijkt dit team voorbestemd om via een promotie/degradatieduel klassebehoud veilig te stellen.

Een en Twintig 3 liep tegen het Bossche Never Despair tegen een 7-3 nederlaag op. In deze klasse is er een felle strijd tussen vier teams gaande om een degradatieplek te ontlopen. Een en Twintig is een van deze teams. Gezien het programma mogen Guido Graat, Gijs Oprins, Joost van Goch en Aum van Berlo hoop houden aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. 

Na enkele weken geleden nog op een schier onoverbrugbare achterstand te hebben gestaan lijkt Een en Twintig 4 nu bloed te ruiken. Zelf wonnen de Een en Twintig spelers Tim van Dalen, Patrick Biemans en Rolf Hendricksen overtuigend met 9-1. Gelijktijdig zagen zij hoe koploper Attaque zich tevreden moest stellen met een krappe 4-6 overwinning. Hierdoor is de achterstand van Een en Twintig teruggebracht tot slechts één punt. Met het onderlinge duel nog op het programma ligt de weg naar het kampioenschap voor dit team plots weer helemaal open.  

Een en Twintig 5 leed een 3-7 nederlaag. Tegenstander Valkenswaard mocht zich enkele keren in de handen knijpen. Meerdere duels gingen in de beslissende 5e game voor de Een en twintigspelers Eva Verrijt, Hamed Alisedaghat en Tarek Abou saada met minimaal verschil verloren. 

Ook Kevin Biemans, Hans Eekels en Jolanda Biemans, allen uitkomend voor team 6, leden een nederlaag. In een spannend duel wist Attaque het pleit met minimaal verschil in haar voordeel te beslechten. Kevin Biemans leverde met twee overwinningen de grootste bijdrage aan het puntenaantal van Een en Twintig. Hans Eekels en Jolanda beleven beiden steken op één overwinning.

Een en Twintig 7 presteerde uitstekend in en tegen Budel. Dankzij overwinningen van Shaun Marien en Christi Eekels (ieder twee) en een overwinning van Petri Dovens werd een prima 5-5 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen de titelkandidaat. Door dit resultaat heeft Een en Twintig voorlopig afstand genomen van de laatste plaats. 

Het jeugdteam van Een en Twintig mag weer een zege bijschrijven. Roos van het Schip, Niels van Kessel en Lisa Seelen leverden een gelijke bijdrage aan de 4-6 overwinning tegen het Tilburgse Irene. Dit jeugdteam heeft inmiddels een vaste plek in de middenmoot van haar klasse weten te veroveren.