Afbeelding

Koningsdag in Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Dit jaar is het niet op één, maar op twee dagen Koningsspelen. Op zowel donderdag 20 april als vrijdag 21 april kunnen scholen, verenigingen en andere sportaanbieders deelnemen aan de Koningsspelen. Naast de Koningsspelen voor de scholen vinden voetbalvereniging Sparta ’25 en Sportstuif het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen. In Beek en Donk wordt er daarom van alles georganiseerd op Koningsdag.

In overleg met de vorige organisator, ‘t Oude Raadhuis, wordt het stokje voor Koningsdag dit jaar overgenomen door Sportstuif Beek en Donk en voetbalvereniging Sparta ‘25. Luc Seelen, regiomanager van Sportstuif: “Ik vind het belangrijk dat kinderen in een sportieve omgeving kunnen ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Of dit nu dansen, voetballen of karate is, dat maakt niet uit! Door middel van het organiseren van zoveel mogelijk gratis evenementen in Beek en Donk hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de Laarbeekse kinderen.”

Op donderdag 27 april zijn alle kinderen en ouders uit de gemeente Laarbeek welkom bij voetbalvereniging Sparta ’25. Tussen 09.30 en 11.30 uur kunnen alle kinderen, samen met ouders, vrienden en familie, gratis deelnemen aan Oud Hollandse spellen. Een aantal activiteiten zijn: koekhappen, spijkerpoepen en blik werpen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook springkussens. Tijdens deze dag wordt er ook gezorgd voor gezellige muziek, een gratis loterij en gegarandeerd veel speelplezier.

Tijdens deze dag wordt tevens de winnaar van de ‘best versierde (oranje) fiets’ bekendgemaakt. Voorafgaand aan Koningsdag kan je namelijk een Sportstuif fiets versierpakket komen ophalen. Dit pakket zit vol met versiersels om je fiets super mooi te maken in het thema. Dit pakket kun je ophalen bij Sportstuif Beek en Donk op maandag 24 april en dinsdag 25 april tussen 16.00 en 18.00 uur (Heereindsestraat 10, Beek en Donk).