Afbeelding

Kunstcafé in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - De maandelijkse Kunstcafé-middag in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis is deze maand op donderdagmiddag 20 april. Dit keer gaan ze in gesprek met- en over de werken van drie kunstenaars; tekenkunst (een soort van nieuwscartoons met de kijk op het nieuws en de humor) van Janne de Jong, en daarnaast zijn stenen en bronzen beelden te bewonderen van Jan Beckers en Ans Jans, de eigenaars van galerie het Ateliertje in Boekel. Deze middag in kleine groep is van 14.00 tot 15.30 uur en is geheel gratis, inclusief thee/koffie.

Janne de Jongs ‘Betekeningen’ zijn tekeningen met een betekenis. Ze maakt tekeningen met pen en inkt waarmee zij fragmenten van de wereld onder de loep neemt; kritisch, maar soms ook met een knipoog. Haar droom is om alledaagse denkpatronen te doorbreken en de kijker met haar werk te prikkelen. Ze schotelt de kijker een verhaal voor en laat hen zo nadenken over de wereld om hen heen. 

Jan en Ans hebben een Galerie genaamd het Ateliertje in Boekel. Jan is altijd bezig geweest met Tiffany, glas-in-lood en restauratiewerkzaamheden. Ans vult haar vrije tijd met tekenen, schilderen, maar ook handvaardigheid met draad en stof. Samen zijn ze inmiddels al zo’n 20 jaar creatief bezig. Inmiddels hebben ze elkaar gevonden in het bronsgieten. De beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur. Ans maakt een wassen beeld, waarna Jan zich bezighoudt met het opbouwen, uitstoken, gieten en afwerken van het uiteindelijke bronzen beeld. Daarnaast werken ze ook in steen.

De expositie is geopend t/m 23 april, iedere woensdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis. In de weekenden zijn de kunstenaars eveneens aanwezig. U kunt u nog opgeven voor deze informatieve gratis middag via: info@oudraadhuis.nl.