Afbeelding

Antoon Nooijen wint seniorenrikcompetitie

Algemeen

Beek en Donk- De tiende en tevens laatste ronde van de seniorenrikcompetitie 2022/2023 is eind maart gespeeld. In deze ronde eindigde Wilma Hoevenaars met 350 punten op de eerste plaats. Wim van der Heijden werd met 300 punten tweede en Piet Manders, Piet van Oosterwijk en Martien Kuijpers werden met 215, 210 en 180 punten respectievelijk derde, vierde en vijfde van de dag.

Bijzonder was het grote aantal misère biedingen op deze middag, totaal 21. Van deze 21 misèrebiedingen werd 12 keer down gespeeld. Klaarblijkelijk wordt er naarmate de competitie het einde nadert meer gegokt. Zo werd er ook 2 keer een open misère met praatje gespeeld waarvan er één down ging.

Na de eindbalans opgemaakt te hebben van de tien gespeelde wedstrijden is Antoon Nooijen met 995 punten als eerste geëindigd. Mia Smits steeg drie plaatsen waardoor ze met 725 punten als tweede eindigde. Piet van Oosterwijk die vier plaatsen steeg werd derde met 700 punten. Paul de Hoon behaalde met 675 punten de vierde plaats en Henk Smits werd vijfde met 625 punten.

Donderdag 6 april werden in een in een extra rikbijeenkomst de prijzen uitgereikt.