Hidde van Gestel
Hidde van Gestel Foto:

Vier keer leuk in Ons Tejater

Vier keer leuk in Ons Tejater

Lieshout – Geen uitverkochte zaal, maar toch redelijk gevuld. Dat was wat de vier aanstormende talenten op zaterdag 8 april aantroffen in Ons Tejater in Lieshout. Zij maken deel uit van de Cabaretpoel en hebben in hun genre al wat prijzen op hun naam staan. In hun ogen stonden ze voor een wat ouder publiek. Twee mannen en twee vrouwen hadden het plan om deze mensen een leuke avond te bezorgen. 

Joris de Vree beet de spits af en hij schoot meteen met scherp door een opmerking te maken over 80 mongolen in de Josti Band die voor een volle zaal speelden, terwijl zijn kleine zaaltje maar matig bezet was. Op zich kwam Joris wel sympathiek over, maar die opmerking viel bij mij niet zo lekker. Hij betrok het publiek bij zijn optreden, wat aardig lukte. Voor de rest vermaakte hij de zaal opperbest en wie als eerste optreedt moet de avond presenteren, wat hij heel goed deed. Als tweede kwam Evelien Louwers op. Een groot deel van haar betoog deed zij liggend op de grond. Ze had mooie teksten en aardige spitsvondigheden. Prettig om naar te luisteren. 

Na de pauze kregen we Hidde van Gestel. Een Tilburger die in Nijmegen Nederlands studeert en bij de Hema werkt op de afdeling tompouces. Hij gaf zelf toe dat hij niet zo mannelijk overkwam, maar toch zeker geen homo was. Dat was ook een beetje de rode draad en op het einde kwam het dan toch nog goed toen hij het meisje van zijn dromen gevonden had, waarna zijn moeder op tompoucejes trakteerde omdat hij eindelijk geen maagd meer was. Hij speelde goed in op het publiek en hij had de meeste lachsalvo’s van de zaal. Als afsluiter kwam Maaike Dirkje Hop uit Amsterdam. Na een Helmonder en een Tilburger een totaal andere beleving. Ze gaf aan als Amsterdammer natuurlijk een glutenallergie te hebben, maar gelukkig dwingt zoiets tegenwoordig respect af. Ze had meer zogenaamde beperkingen, te veel om op te noemen, maar mooi om je achter te verschuilen. Kinderen krijgen en hebben vindt ze eng. Ze had goede teksten, die op een gegeven moment toch ontaardden in een act waarbij ik de draad kwijt raakte. Aan het einde bleek dat ze niet onverdienstelijk kon zingen. De zaal had een leuke avond met vier totaal verschillende optredens. Ze komen er wel, deze talenten.

Nelly de Groot-Cooijmans