Afbeelding
Foto:

Onze homo’s

Wat een verdrietig nieuws dat de regenboogvlag van het pand van COC Eindhoven en regio vernield is. Wat verdrietig dat volwassenen zich zo intimiderend hebben gedragen, naar jongeren nog wel. Ik wind me hierover op als lhbti’er, als feminist, als PvdA’er en als Laarbeekenaar. Want het zijn ook onze homo’s, jong en oud, die vanuit Laarbeek naar het COC in Eindhoven gaan om een veilige plek te vinden voor ontmoeting en vertier.

Gelukkig staat het COC niet alleen. In de strijd voor veiligheid en emancipatie van lhbti’ers zijn gemeenten natuurlijk voor de hand liggende partners. Maar ook vanuit de provincie kan het COC voortaan op steun rekenen. In Noord-Brabant hebben de regionale COC’s namelijk voor het eerst een provinciaal regenboogstembusakkoord gesloten met de politiek. Maar liefst acht partijen - PvdA, GroenLinks, SP, CDA, PvdD, Volt, VVD en D66 - hebben op 10 maart dat akkoord ondertekend en ze beloven daarmee dat ze zich de komende vier jaar in Brabant gaan inzetten voor de lhbti-gemeenschap.

De gewelddadigheden in Eindhoven, maar ook de mishandeling van medewerkers van een lhbti-café in Groningen afgelopen weekend en anti-homospreekkoren in voetbalstadions, maken duidelijk dat zulke steun nog steeds hard nodig is. Het doet me dus goed om de brede steun vanuit de Brabantse politiek te zien. Het doet me ook altijd goed als ik de regenboogvlag zie wapperen op het Laarbeekse gemeentehuis. Het toont dat lhbti’ers er niet alleen voor staan en dat in Brabant en in Laarbeek iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. En dat ze dit weekend in Eindhoven met trots een nieuwe regenboogvlag op het COC-pand gaan hangen, daar word ik helemaal blij van.

Jeannette van der Sanden,
secretaris PvdA Laarbeek

Afbeelding