Guido van de Vijver won niet, maar presteerde wél heel goed in de zware poule 1A
Guido van de Vijver won niet, maar presteerde wél heel goed in de zware poule 1A

Ex-kampioenen op koers bij single-kampioenschappen Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout is weer gestart met het houden van ‘Clubkampioenschappen Single’ bij de senioren. Na een gedwongen pauze gedurende de coronajaren proberen de fanatiekste badmintonners weer de beste van de club te worden. In de eerste ronde, die inmiddels gespeeld is, hebben de favorieten naar verwachting gepresteerd: zij zijn allen nog op titelkoers.

Poule A1
Ook in 2023 worden de single-kampioenschappen weer gespeeld in twee poules: een A en een B-poule. Op die wijze kunnen meer spelers meedoen en zich beter meten met gelijkwaardige opponenten. De A-poule is in de voorrondes gesplitst in een A1 en een A2-poule. In Poule A1 zijn Wouter van Vijfeijken en Bert Manders érg aan elkaar gewaagd. In de onderlinge partijen zijn ze. tot nu toe, op 2-2 geëindigd, waardoor ze beide uitzicht houden op de kruisfinales. Toch was Guido van de Vijver in deze poule dé verrassing: hij dwong, met name Wouter van Vijfeijken, tot het uiterste en boog pas bij 20-22, 20-22.

Poule A2
Ook in Poule A2 werd fanatiek gestreden. Jeroen van der Heiden wist bij ex-kampioen Ruud van Vijfeijken zelfs een gelijkspel te behalen. Martijn Junggeburth deed het ook prima: hij haalde weer een gelijkspel tegen Jeroen van der Heiden. Na de eerste speeldag staat Ruud van Vijfeijken bovenaan en heeft dus zicht op de kruisfinales. Hierdoor staan alle ex-kampioenen er dus goed voor: Wouter van Vijfeijken (kampioen in 2019), Bert Manders (kampioen in 2018) en Ruud van Vijfeijken (kampioen in 2017) zijn alle drie nog in de race voor de eind-overwinning.

Poule B
Ook in poule B wordt er volop gestreden. Titelverdediger Kees van Kollenburg heeft echter al een behoorlijke achterstand opgelopen en het is de vraag of hij nog in de finales kan komen. Marc Janssen en Richard Essers doen het beter, zij staan met 5 punten er tot nu toe het beste voor. Ook Ainara Vandegard presteert top: ze heeft Kees van Kollenburg al verslagen en gelijkspellen behaald tegen Roel de Laat en Richard Essers. Zij zou zomaar eens dé verrassing van poule B kunnen worden.

Eindelijk weer normaal
Na deze eerste ronde gaan ze begin mei door met hun toernooi: dan zullen ook de beslissingen vallen en kan Badminton Club Lieshout de ‘Clubkampioen Single’ bij de senioren A én senioren B weer kronen. Na drie coronajaren begint de situatie daarmee eindelijk weer een beetje normaal te worden.