Kampioensteam Mixed 3 met vlnr: Claudia Verheijen (begeleider), Evi Derksen, Tim Slaets, Floor Brans, Sven Gordijn, Ise van Duijnhoven en Sandra Gordijn (begeleider).
Kampioensteam Mixed 3 met vlnr: Claudia Verheijen (begeleider), Evi Derksen, Tim Slaets, Floor Brans, Sven Gordijn, Ise van Duijnhoven en Sandra Gordijn (begeleider).

Huldiging jeugdkampioenen BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De slotdag van de jeugdcompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB) was op zondag 16 april. Op die dag kon het derde jeugdteam van Badmintonclub Mixed kampioen worden. Aansluitend werden alle jeugdteams die dit seizoen kampioen zijn geworden gehuldigd. 

Het was een drukte van belang in de grote sportzaal op de Suytkade in Helmond. Natuurlijk met alle badmintonnende jeugd in de zaal, maar ook op de tribune. Ouders, opa’s en oma’s, jeugdbegeleiders en andere belangstellenden kwamen kijken naar de laatste competitiewedstrijden van het seizoen 2022/2023. Er stond voor enkele teams nog een belangrijke wedstrijd op het spel. Zo ook voor het derde jeugdteam van BC Mixed. Zij konden kampioen worden in de F-klasse. En ze traden aan tegen bekenden. De tegenstander was namelijk het vijfde jeugdteam van BC Mixed. Dat team was in de eerste helft van de competitie kampioen geworden in een lagere klasse. Daardoor promoveerden ze naar de F-klasse.

Al in de eerste wedstrijd bleek dat het geen makkie zou worden voor de jeugd van Mixed 3. Het gemengd dubbelspel werd namelijk in drie sets gewonnen door Femke Boelens en Jimmie Coppens van Mixed 5. Ook het tweede gemengd dubbel verliep stroef, maar werd toch een prooi voor de kampioenskandidaat. De wedstrijden daarna waren spannend, maar op het eerste damesenkel na werden ze allemaal gewonnen door Mixed 3. Daarmee werden ze kampioen in F-klasse van de HBB jeugdcompetitie.

Na afloop van de wedstrijden werden alle kampioenen in de zaal gehuldigd. Onder luid applaus van alle aanwezigen kregen zowel Mixed 3 als ook Mixed 5 een mooie prijs voor het behaalde kampioenschap. Hiermee zit de jeugdcompetitie er voor dit seizoen op. In september begint het nieuwe seizoen. Voor meer informatie over BC Mixed kijk je op de website www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Instagram en Facebook.