Teun van den Boom in een fel duel om de bal. Niels den Bol schiet te hulp.

ELI ten onder tegen koploper HVV Helmond

Lieshout - ELI is er niet in geslaagd om tegen kampioenskandidaat HVV Helmond een punt te behalen. De Blauwwitten verloren met 4-0, maar konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. In deze aantrekkelijke wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht.

Beide teams zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Zo wist Tijn van Hout in de 3e minuut bijna een voorzet van Jeremy Raaijmakers te verzilveren. Aan de andere zijde moest Aaron Hurkx zijn doelman te hulp komen. In de 9e minuut schoot Teun van den Boom rakelings over na een snelle rush van Aaron Hurkx. Na een kwartier kwam HVV plotseling op voorsprong door Farah, die zijn solo knap afrondde, 1-0. De mannen van trainer Jeroen Vermaas kwamen deze tegenslag snel te boven en hadden de pech dat bij een grote scrimmage voor het HVV-doel Lex Hollanders niet tot scoren kon komen. Nadat de gevaarlijke linkerspits Hertogs zich twee keer in een goede schietpositie wist te spelen was het de HVV-goalie, die knap redde op een strakke pegel van Jeremy Raaijmakers. Uit de daaropvolgende hoekschop kon Teun van den Boom bijna de gelijkmaker laten aantekenen. Tot de rust was ELI de bovenliggende partij, maar de inzetten van Ruben van Hoof en Tijn van Hout misten enig geluk.

Ook na rust golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. In de 53e minuut was het libero Verkoelen die van 22 meter afstand de bal onhoudbaar voor Erik Swinkels in de kruising schoot, 2-0. Hierna gingen de blauwwitten op zoek naar de aansluitingstreffer, maar misten het echte goalinstinct. Zo kon een strakke voorzet van Lars Teuben juist niet door enkele ELI-spelers binnen getikt worden. In de 80e minuut viel de definitieve beslissing. Erik Swinkels kon een schot van dichtbij van Hertogs nog tot hoekschop verwerken. Hieruit was het Azarfane, die met een pegel in de verre hoek de 3-0 scoorde. Dat Lopez kort voor tijd nog de 4-0 liet aantekenen had alleen statistische waarde en deed geen recht aan de krachtsverhoudingen.

Zondag gaat ELI op bezoek bij sv Brandevoort, een directe concurrent voor de tweede plaats.