Stefan Hamelijnck
Stefan Hamelijnck

Een en Twintig lijkt titel alsnog te verspelen

Sport Sport

Dankzij een 4-6 thuisnederlaag tegen de Meppers zijn de titelkansen van Een en Twintig afgelopen week fors geslonken. Vanaf de start werd duidelijk dat de Meppers, dat zelf in een degradatiestrijd verkeert, zich de kaas niet van het brood wilde laten eten. De nog enigszins acceptabele 3-3 tussenstand was korte tijd later veranderd in een 3-6 achterstand. 

In deze klasse zal de laatste wedstrijd alles beslissend zijn. Een en Twintig, dat nog wel leidt, stuit hierbij op de gedeelde nummer 2 Bergeijk. Het grootste gevaar zit hem echter in ATTC. Deze vereniging staat net als Bergeijk eveneens op 1 punt achterstand, maar heeft de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Veldhoven nog op het programma.

Een en Twintig 2 kon tegen Taverbo onvoldoende vuist maken om een promotie/degradatieduel te ontlopen. Na een gelijk opgaande strijd wisten de Boxtelnaren met name in de 2e fase van de wedstrijd toe te slaan. Dankzij overwinningen van Jeroen Engelhart (2) en Stefan Hamelijnck en Sylvain de Koning (ieder 1) bleef de schade beperkt tot 4-6. 

Na een 1-9 nederlaag staat Een en Twintig 3 momenteel laatste in haar klasse. Joost van Goch was verantwoordelijk voor het enige Beek en Donkse punt. Wil Een en Twintig rechtstreekse degradatie ontlopen dan zal tijdens de laatste wedstrijd uit een ander vaatje getapt moeten worden. 

De klasse waarin Een en Twintig 4 uitkomt staat geheel op zijn kop. Leek Attaque halfweg de competitie nog met grote voorsprong het kampioenschap binnen te gaan halen, hoe anders is de situatie nu, met nog slechts één wedstrijd te gaan. In de strijd om de titel verloor Een en Twintig de thuiswedstrijd enkele weken geleden nog kansloos met 1-9. Afgelopen vrijdag was de situatie geheel anders. Tim van Dalen en Rolf Hendricken bleven beiden ongeslagen en waren verantwoordelijk voor de 4-6 nederlaag die Attaque werd toegebracht. Door dit resultaat is Een en Twintig inmiddels met 1 punt voorsprong lijstaanvoerder. Aanstaande donderdag kan dit team zichzelf belonen met een kampioenschap. Voorwaarde is dan wel dat er een ruime overwinning geboekt gaat worden op tegenstander TTCV uit Veghel. 

Een en Twintig 6 liet er in de thuiswedstrijd tegen het Astense ATTV geen gras over groeien. In geen tijd werd deze tegenstander door de Een en Twintig spelers Kevin Biemans, Jos de Gruyter en Jolanda Biemans compleet afgedroogd, 10-0.  Door deze uitslag zal Een en Twintig waarschijnlijk eindigen op een 3e plaats. 

Het jeugdteam van Een en Twintig leed een kleine 6-4 nederlaag tegen Stiphout. Lisa Seelen, Thomas Orbon en Niels van Kessel kwam te vaak net iets te kort om met een overwinning op zak terug te kunnen keren naar Beek en Donk. Dit voor het eerst aan de NTTB competitie deelnemende team zal vermoedelijk een verdienstelijk 3e of 4 plaats.