Een groot deel van het team voor het nieuwe pand op het Piet van Thielplein medio 2022.
Een groot deel van het team voor het nieuwe pand op het Piet van Thielplein medio 2022. Foto: Joost Duppen

10 jaar DeMooiLaarbeekKrant: ‘Waarom niet zelf een krant beginnen?’

Algemeen

Laarbeek - Van een idee naar een eigen krant naar een full-service communicatiebureau. DeMooiLaarbeekKrant viert feest. De krant bestaat tien jaar en is niet meer weg te denken uit Laarbeek. Maar in die tien jaar is het uitgegroeid naar veel meer dan alleen een krant.

Je organiseert Kwizut, maar je kunt je berichten niet goed kwijt in de toenmalige huis-aan-huiskrant. ‘Waarom dan niet zelf een krant beginnen?’ werd er geopperd aan de keukentafel. Zo is het idee voor DeMooiLaarbeekKrant letterlijk ontstaan. Nikki Barten zat vol ideeën, maar kreeg die niet gepitcht bij de krant die toentertijd huis aan huis verscheen in Laarbeek. Thuis aan de keukentafel werd gegrapt dat ze dan maar zelf een krant moest starten. Die grap werd serieus opgepakt. En nu zijn we tien jaar verder...

Nikki en Mark Barten en Karel van Deurzen pakten het idee op en zo gebeurde het dat op 18 april 2013 de eerste editie van DeMooiLaarbeekKrant verscheen. Mark: “Naar die eerste krant werk je toe. We gingen naar de drukkerij en keken hoe die van de persen rolde. Toen realiseerden we ons pas echt dat we de week erna alweer een krant moesten maken.”

Trouwe medewerkers
Daarom werd er een team geformeerd van enthousiaste mensen die verhalen gingen schrijven, foto’s maakten, opmaak verzorgden etc. En dat werd ook de kracht van DeMooiLaarbeekKrant. Karel: “Veel van die mensen zijn nu nog aan ons verbonden. Zij weten wat er speelt in de gemeenschap en daar kunnen wij verhalen over maken. Dat zorgt ervoor dat DeMooiLaarbeekKrant DeMooiLaarbeekKrant is. Op die medewerkers en vrijwilligers kunnen we al tien jaar rekenen en daar zijn we enorm trots op. Door de jaren heen is het team verder uitgebreid om invulling te geven aan alle wensen van onze klanten.”

Ruim 500 edities zijn er al verschenen. DeMooiLaarbeekKrant schreef en schrijft nu al tien jaar over het wel en wee in Laarbeek. En meer. Wie herinnert zich niet een rubriek als ‘in bad met’. Verhalen over hoe het vroeger was, gewoon aanbellen bij mensen. Iedereen heeft wel een verhaal en die verhalen deelt DeMooiLaarbeekKrant met liefde. 

Communicatiebureau
Maar kleine kinderen worden groot, zo ook DeMooiLaarbeekKrant. Was het eerst alleen de krant, daar kwam een glossy als Laarbeek Onderneemt en Hét Grote Decemberboek bij, het maken van websites, het verzorgen van content management, het ontwikkelen van huisstijlen en logo’s en ga zo maar door. Dit alles werd samengepakt in GoedeMorgen Media. Een full-service communicatiebureau waaronder ook DeMooiLaarbeekKrant valt. “Onder GoedeMorgen Media brengen we alle pijlers samen.”

Toekomst
Daarnaast zijn de ogen ook gericht op de toekomst. “Lezers gaan veranderen, daar moeten we ook op anticiperen. De lezer van de toekomst moeten we ook kunnen bedienen”, legt Mark uit. “Daarbij blijven we trouw aan het concept dat we tien jaar geleden zijn begonnen. Maar onze kennis en ambitie trekken we naar een hoger plan. Dit doen we onder meer met de nieuwsapp van DeMooiLaarbeekKrant. We zijn gestart in ‘print’, maar gaan inmiddels ook over naar web en app. Zonder de trouwe lezers van de papieren krant te vergeten”, benadrukt Karel. Daaronder valt ook de samenwerking met Gemert Media zodat beide kranten slagvaardiger en sterker de toekomst kunnen instappen.

Tien jaar DeMooiLaarbeekKrant is een moment om bij stil te staan. “Later dit jaar volgen nog enkele mooie acties, waarmee we ook de trouwe lezers en adverteerders van onze krant willen bedanken voor die jarenlange steun.”

De eerste druk van DeMooiLaarbeekKrant in 2013 werd live bekeken in de voormalige drukkerij in Apeldoorn