Susan van der Vrande en Jacco van Hout brengen nieuwe energie in het team achter Het DorpsDiner.
Susan van der Vrande en Jacco van Hout brengen nieuwe energie in het team achter Het DorpsDiner.

Kookduo’s Het DorpsDiner Beek en Donk alweer in de startblokken

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Met een ‘Dankjewel-Diner’ voor de kookduo’s die vorig jaar op hun eigen gastvrije manier dorpsgenoten aan de eettafel ontvingen, werd afgelopen zaterdag in het Ontmoetingscentrum de succesvolle eerste editie van Het DorpsDiner officieel afgesloten. Het was ook meteen de aftrap van het nieuwe seizoen. Dit jaar wordt het Beek en Donkse dorpsevenement gehouden op zaterdagavond 2 september.

De gasten werden in de huiskamer van het Ontmoetingscentrum ontvangen voor een feestelijk drankje en een hernieuwde kennismaking. De kookduo’s hoefden deze keer niet in de keuken aan de slag, maar konden nu zelf aanschuiven aan tafel. Het heerlijke driegangendiner was bereid door kookhelden Wim Maas, Henry Lempers en Jan van de Nieuwenhof. Drie belangrijke pijlers van Het DorpsDiner - ontmoeting, verbinding, verrassing - werden deze avond ook ingezet: bij elke gang bepaalt het lot aan welk van de kleurrijk gedekte tafels de gast mag plaatsnemen. Driemaal verrassing, andere tafelgenoten en nieuwe gesprekken. 

Nieuwkomers
Tijdens de avond werd afscheid genomen van Jimmy van de Leemputten die het idee voor een dorpsdiner in Beek en Donk enkele jaren terug lanceerde, maar intussen verhuisd is naar elders. Gelukkig heeft de organisatie Jacco van Hout en Susan van der Vrande bereid gevonden om aan te haken in hun team. Beiden hebben vorig jaar zelf meegedaan als DorpsDiner-kok.

Start kaartverkoop
Dezelfde avond ging de ticketshop online dus je kunt je nu inschrijven voor Het DorpsDiner 2023 op 2 september via de website. Een gezellig avondje tafelen met dorpsgenoten op wisselende locaties voor €17,50 p.p. Als je je aanmeldt als eter, dan eet je een voor-, hoofd- en nagerecht op drie verschillende plekken, gewoon bij mensen thuis aan de keukentafel. Of je geeft je op als kookduo, dan ontvang je 3x4 gasten die bij jou komen eten. Is het niet raar dat je als kok ook een ticket moet kopen? Jacco legt uit: “Nee hoor, als kok eet je natuurlijk ook mee, maar daarnaast ontvangen koks van de organisatie een bomvolle kookmand met levensmiddelen, kookproducten en waardebonnen van lokale ondernemers. Ruim voldoende om voor 6 personen een heerlijke en verrassende maaltijd te bereiden.” Veel van de editie-1-thuiskoks hebben hun ticket voor 2023 dezelfde avond nog bemachtigd. Ook interesse? Ga naar www.hetdorpsdiner.nl, bekijk de aftermovie en schrijf je in! Wacht niet te lang, want vol = vol.