Afbeelding

Met Seniorenvereniging Lieshout naar Techniekmuseum

Algemeen

Lieshout – Excursies doen het altijd goed bij de senioren van KBO Lieshout, vooral die op het gebied van oude technieken. Daarom heeft de excursiecommissie wederom een excursie georganiseerd en wel op dinsdag 9 mei. Dit keer gaat de reis naar Neerkant naar het museum ‘Techniek met een ziel’. 

In dit museum kan men een verzameling techniek vinden vanaf het jaar 1900 tot heden. Alles met een vleugje nostalgie. Zoals het museum zelf aankondigt wordt men ondergedompeld in de tijd van weleer. De techniek heeft de voorbije eeuw niet stil gestaan en de senioren van nu hebben een belangrijk deel van de ontwikkelingen meegemaakt. Het is een feest van herkenning. Oude naaimachines, radio’s, telefoons, TV’s, platenspelers, scheerapparaten, keukenapparatuur, wat eigenlijk niet. Voor een klein bedrag heeft men toegang tot het museum, krijgt men een rondleiding en staat er koffie/thee met koek klaar. Het tentoongestelde zal de tongen losmaken. Veel apparatuur werd immers nog door opa en oma gebruikt of misschien nog door de bezoeker zelf. Aanmelden kan vanaf nu bij de inloop in het Dorpshuis op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Geef aan of men zelf wil rijden of meerijden met een andere deelnemer. De bezoekers worden verwacht om 13.30 uur en daarom zal er om 12.30 uur vertrokken worden vanaf de grote parkeerplaats bij het Dorpshuis. De excursie duurt tot 15.30 uur.

Om alvast in uw agenda te zetten: op woensdag 24 mei staat er wederom een interessante excursie gepland en wel naar Biemans Asperges in Beek en Donk. Ook hiervoor kan men vanaf nu aanmelden. De excursie vindt ’s middags plaats om 13.30 uur en ook hiervoor geldt dat men moet verzamelen bij de grote parkeerplaats bij het Dorpshuis en wel om 13.15 uur. Vanaf de parkeerplaats wordt vertrokken naar de locatie waar op dat moment asperges gestoken worden. Na het bezoek aan de aspergevelden is er gezamenlijk vertrek naar de Hei waar de asperges in een loods gewassen en gesorteerd worden.

Kortom: bij Seniorenvereniging Lieshout hoeft niemand zich te vervelen. Kom gezellig eens langs tijdens de Inloop voor een kopje koffie en allicht is er een activiteit waarvoor u wilt aanmelden. U bent van harte welkom.