Afbeelding

Drie beeldhouwers uit Beek en Donk exposeren hun recente werk

Kunst & Cultuur

Beek en Donk/Sint-Oedenrode - Drie beeldhouwers uit Beek en Donk exposeren op zaterdag 22 en zondag 23 april hun creatieve werk van de afgelopen drie jaar. De beeldhouwers Ingrid van Elten, Elly Faber en Jack van Liempd zijn lid van het beeldhouwerscollectief de Vressels Beeldhouwers. De drie beeldhouwers uit Beek en Donk exposeren samen met 35 andere leden van het collectief uit de regio. De expositie wordt gehouden op het Landgoed Zwijnsbergen aan de Vresselseweg 69 te Sint Oedenrode (de weg van Breugel naar Nijnsel).

De expositie, waar meer dan 120 beelden te zien zijn, is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is duidelijk met borden aangegeven. De toegang is gratis. Het beeldhouwerscollectief telt in totaal 51 leden en bestaat al bijna 25 jaar. De leden van het beeldhouwerscollectief zijn zowel geschoolde kunstenaars als autodidacten, mensen met veel ervaring én beginners. Tijdens de expositie kunnen de bezoekers kennismaken met de kunstenaars en met hen van gedachte wisselen over het beeldhouwen, een zeer arbeidsintensieve kunstvorm. Ook zullen enkele beeldhouwers daadwerkelijk aan het werk zijn.

Het is de dames en heren beeldhouwers vooral te doen om de presentatie van hun creatieve resultaten. Een aantal van de beelden zal ook te koop zijn. Een goede gelegenheid om uw tuin of huiskamer te verrijken met een mooi kunstwerk. Een ritje per auto of een mooie fietstocht naar Vressel (net buiten Breugel) loont zeker de moeite. Zowel het atelier als de buitenruimte aan de overkant van de straat is open en is te bezoeken.